Superjacht van 148 miljoen euro toont hoe Dubai hét toevluchtsoord is geworden voor Russische miljardairs

De Verenigde Arabische Emiraten zijn een toevluchtsoord voor Russische oligarchen die banden hebben met Poetin. Een van de voorbeelden daarvan is het blauwe superjacht Madame Gu in de haven van Dubai.

 1. Al 16 superjachten van Russische miljardairs in beslag genomen in Europa, goed voor 1,9 miljard euro

  Al 16 superjach­ten van Russische miljar­dairs in beslag genomen in Europa, goed voor 1,9 miljard euro

  Het Westen maakt, sinds de Russen op 24 februari zijn binnengevallen in Oekraïne, jacht op de luxeschepen van Russische oligarchen. Dat past binnen de westerse financiële maatregelen tegen de elitaire entourage van de Russische president Vladimir Poetin. In Europa zijn er inmiddels al minstens zestien van die superjachten in beslag genomen. Samen vertegenwoordigen ze een waarde van ruim 1,9 miljard euro. Een overzicht van de belangrijkste geconfisqueerde Russische superjachten.
 2. IN BEELD. Een superjacht, een kasteel en zelfs Beyoncé: dit was het extravagante huwelijk van Kourtney Kardashian & Travis Barker
  Play
  Celebrities

  IN BEELD. Een superjacht, een kasteel en zelfs Beyoncé: dit was het extravagan­te huwelijk van Kourtney Kardashian & Travis Barker

  Wedding bells in Italië. Kourtney Kardashian (43) en Travis Barker (46) stapten zondagavond in het huwelijksbootje. De realityster en de drummer van Blink 182 gaven elkaar het jawoord in een kasteel in de Italiaanse plaats Portofino. De volledige trouw, die enkele miljoenen kostte, werd gesponsord door Dolce & Gabbana. Een kijkje in het extravagante huwelijk en de opvallende gastenlijst.
 1. Man die verantwoordelijk was voor Poetins nucleaire koffertje teruggevonden met schotwond aan hoofd

  Man die verantwoor­de­lijk was voor Poetins nucleaire koffertje teruggevon­den met schotwond aan hoofd

  In de Russische stad Krasnogorsk, niet ver van de hoofdstad Moskou, is de 53-jarige Vadim Zimin, een voormalig medewerker van president Vladimir Poetin, in zijn appartement teruggevonden met een schotwond aan zijn hoofd. Zimins broer trof hem aan “in een grote plas bloed”. Volgens Russische staatsmedia zou de man geprobeerd hebben om zelfmoord te plegen. De hooggeplaatste ex-officier leeft nog, maar ligt momenteel in kritieke toestand op intensieve zorgen.