Beeld ter illustratie, McDonald’s.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie, McDonald’s. © AFP

“Sundae Bloody Sundae”: ophef over campagneslogan van McDonald’s

Er is veel kritiek op een nieuwe reclamecampagne van McDonald’s in Portugal. “Sundae Bloody Sundae” luidt de slogan waarmee de fastfoodketen zijn halloweenijsjes wil promoten. De slogan is een knipoog naar het wereldbekende nummer van U2: Sunday Boody Sunday. Dat lied gaat over een van de meest bloedige en zwartste momenten in de geschiedenis van Noord-Ierland. 

4 reacties

 • Jef Pauwels

  2 jaar geleden
  Bloody sunday was in Noord-Ierland niet 'het minste' zou ik zeggen.
 • stick mannews

  2 jaar geleden
  Wat zijn we een bende gevoelige zieltjes.
 • Erik De Smet

  2 jaar geleden
  Men kan echt niets meer verdragen tegenwoordig. Elk woord moet gewikt en gewogen worden of er is wel iemand die zich gekwetst voelt. Harde tijden voor marketiers als ze met iets origineels of opvallends willen uitkomen. De wereld anno 2019 zeker?
 • peter maas

  2 jaar geleden
  Tegenwoordig begint men te zeveren om het minste.
 1. Het blijft klachten regenen over “wansmakelijke” reclame Bicky Burger: bedrijf biedt excuses aan

  Het blijft klachten regenen over “wansmake­lij­ke” reclame Bicky Burger: bedrijf biedt excuses aan

  Goodlife Foods, het Nederlandse bedrijf achter Bicky Burger, heeft uiteindelijk zijn verontschuldigingen aangeboden voor de ophefmakende advertentie die op Facebook de ronde deed. Eerder op de dag werd al bekend dat het Instituut voor Gelijkheid van Vrouwen en Mannen (IGVM) nagaat of de reclame onder de toepassing van de Genderwet valt, die het aanzetten van geweld tegen vrouwen strafbaar stelt. Dat zei kersvers federaal minister van Gelijke Kansen Nathalie Muylle (CD&V). Zij vindt de campagne “schandalig en onverantwoord”. De Jury voor Ethische Praktijken inzake reclame (JEP) heeft in totaal al zo’n 300 klachten ontvangen over de advertentie. “In verhouding tot andere campagnes zijn dat er enorm veel”, zegt voorzitter Piet Moens.