Het bewuste traponderdeel van de Eiffeltoren, opgesteld voor veilinghuis Artcurial in Parijs.
Volledig scherm
Het bewuste traponderdeel van de Eiffeltoren, opgesteld voor veilinghuis Artcurial in Parijs. © AFP

Stuk trap van Eiffeltoren voor 274.000 euro geveild, toren zelf weer open op 16 december

Een gedeelte van de spiraalvormige trap van de beroemde Eiffeltoren bestaande uit ongeveer 14 treden is dinsdag geveild voor 274.475 euro (inclusief kosten). Het maakt nu deel uit van een particuliere Europese collectie, zo heeft veilinghuis Artcurial bekendgemaakt. De uitbater van de Eiffeltoren heeft overigens zopas op zijn Twitteraccount laten weten dat het monument op 16 december weer opengesteld wordt voor het publiek, nadat het eerder door de coronalockdown was afgesloten.

1 reactie

 • Walter Decock

  2 maanden geleden
  Zot zijn doet geen zeer. Waar mensen met veel centen hun geld in steken is onbegrijpelijk voor de normale burger, net zoals met "kunst" en andere hebbedingen zoals prullen van beroemdheden. 
 1. Verenigd Koninkrijk bouwt megafabriek voor productie van vaccins om bevolking snel te beschermen tegen coronavarianten en andere virussen

  Verenigd Koninkrijk bouwt megafa­briek voor productie van vaccins om bevolking snel te beschermen tegen coronavari­an­ten en andere virussen

  Het Verenigd Koninkrijk zal in staat zijn om op amper vier maanden tijd de hele bevolking te vaccineren tegen gevaarlijke, nieuwe coronavarianten. Daarvoor bouwt het land een megafabriek waardoor vaccins volledig op Britse bodem kunnen worden geproduceerd en er heel snel geschakeld kan worden. The Telegraph pakt uit met het nieuws nu gevreesd wordt dat een nieuwe coronavariant uit Brazilië mogelijk resistent zou kunnen zijn tegen de bestaande vaccins.
 1. Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit
  Play

  Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit

 2. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis