Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

Studie: maar liefst 80% van Belgische sportende kinderen krijgt te maken met misbruik

Drie kwart van de kinderen die een sport beoefenden, werden het slachtoffer van psychologisch of lichamelijk misbruik. Jongens liepen een grotere kans om een doelwit te worden dan meisjes. Dat blijkt uit een onderzoek met meer dan 10.000 bevraagden in zes Europese landen, dat zaterdag gepubliceerd is. In België lijkt het misbruik - bij 80 procent van de bevraagden - het vaakst voor te komen.

 1. Pedofiel misbruikt 18 jaar lang kinderen op horrorcamping: “Hopelijk worden zij beter geholpen dan ik vroeger”
  PREMIUM
  Sint-Genesius-Rode/Londerzeel

  Pedofiel misbruikt 18 jaar lang kinderen op horrorcam­ping: “Hopelijk worden zij beter geholpen dan ik vroeger”

  Hij werkte zich in gezinnen binnen als een soort tweede opa. Eerst won hij het vertrouwen van de ouders, om vervolgens hun jonge dochtertjes gruwelijk te misbruiken. Twintig jaar lang deed Antoon L. (61) uit Sint-Genesius-Rode niets anders dan kinderen aanranden en verkrachten. Om hun stilzwijgen te verzekeren, ging hij heel ver. “Als je hier iets van zegt, doe ik hetzelfde bij jouw zusje”, beet hij hen toe. En dan rest de vraag nog hoeveel van zijn slachtoffers vandaag de dag nog steeds niet gekend zijn bij het gerecht.
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.