De 20-jarige studente Danuta Perednya werd door een Wit-Russische rechtbank veroordeeld na kritiek te uiten op Putin en Loekasjenko.
Volledig scherm
De 20-jarige studente Danuta Perednya werd door een Wit-Russische rechtbank veroordeeld na kritiek te uiten op Putin en Loekasjenko. © ANP XTRA/Sociale media

Studente (20) veroordeeld tot 6,5 jaar cel na kritiek op Poetin en Loekasjenko

Een Wit-Russische rechtbank heeft een 20-jarige studente veroordeeld tot 6,5 jaar cel, dat schrijft de onafhankelijke Russische krant ‘The Insider’. Danuta Perednya werd beschuldigd van “acties die gericht zijn op het schaden van de nationale belangen van de Republiek Wit-Rusland”. 

 1. Duitse diplomaat verdacht van moord op Belgische echtgenoot in Brazilië: “Sporen van verwondingen”
  Play
  Update
  3

  Duitse diplomaat verdacht van moord op Belgische echtgenoot in Brazilië: “Sporen van verwondin­gen”

  De Braziliaanse politie voert een onderzoek naar de dood van een Belg in een rijke buurt van Rio de Janeiro. Walter Biot (53) werd vrijdagavond plots ziek en zou gevallen zijn. Dat verklaarde althans zijn echtgenoot, de Duitse consul Uwe Herbert H. (62) aan de politie. Die geloven echter niets van zijn uitleg. Volgens verschillende Braziliaanse media is hij gearresteerd op verdenking van moord.
 2. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.
 1. Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrinker ben jij?
  HLN Shop

  Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrin­ker ben jij?

  De Belg gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag En dat is helemaal niet ongezond. In lage dosissen zou cafeïne het risico op hart- en vaatziekten, Alzheimer en huidkanker verminderen. Met zijn allen aan de koffie dan maar! Je kan het veelzijdige goedje op talloze manieren serveren en ook de zetwijze heeft een grote invloed op de smaak. Hoe bereid jij je favoriete kopje? HLN Shop zocht voor ieder type koffieslurper een bijpassend koffiezetapparaat.