AP
Volledig scherm
© AP

Student bekent aanval met zwaard op Finse school: “Ik dacht dat het verkeerd was, maar dat kon me niet schelen”

Een 25-jarige Finse student heeft bekend dat hij vorig jaar in oktober in een school in de stad Kuopio met een zwaard een Oekraïense vrouw heeft gedood en negen anderen verwondde, onder wie een politieman.

0 reacties

 1. Dader schietpartij Heidelberg stuurde kort ervoor Whatsapp-bericht over mensen bestraffen naar zijn vader en had nog meer dan 100 patronen munitie bij zich
  Play

  Dader schietpar­tij Heidelberg stuurde kort ervoor Whats­app-be­richt over mensen bestraffen naar zijn vader en had nog meer dan 100 patronen munitie bij zich

  In een aula van de universiteit van het Duitse Heidelberg, in de deelstaat Baden-Württemberg, heeft een tiener (18) vier mensen verwond toen hij een vuurwapen bovenhaalde en begon te schieten op de aanwezigen. Een van hen, een studente van 23 jaar, is later in het ziekenhuis overleden, zo meldt het Duitse persbureau dpa op basis van veiligheidsbronnen. De dader, volgens dezelfde bronnen zelf een student, liep na het incident naar buiten en pleegde zelfmoord. Over zijn motief bestaat nog geen duidelijkheid.
 2. Ook deze leiders hadden niet door dat hun micro nog aan stond: “Vertrek, arme idioot!”
  Play

  Ook deze leiders hadden niet door dat hun micro nog aan stond: "Kijk daar, een giganti­sche klootzak!"

  Tijdens een persconferentie rond economische thema’s heeft de Amerikaanse president Joe Biden verbaal uitgehaald naar een verslaggever van Fox News die naar inflatie vroeg. Biden keek weg en noemde de verslaggever vervolgens “een stomme klootzak”. Biden is niet de enige leider die niet door had dat de micro nog aan stond. Ook George W. Bush, Sarkozy en de Nederlandse koning Willem-Alexander lieten zich eens vangen.