Een inwoner van Borodjanka, een voorstad van Kiev, wandelt voorbij een kapotgeschoten appartement.
Volledig scherm
Een inwoner van Borodjanka, een voorstad van Kiev, wandelt voorbij een kapotgeschoten appartement. © AFP

Stroomonderbrekingen in alle regio's van Oekraïne na Russische aanvallen

In heel Oekraïne zullen onvermijdelijk stroomonderbrekingen moeten worden toegepast als gevolg van de nieuwe Russische raketaanvallen. Dat heeft de Oekraïense netbeheerder Ukrenergo maandag gezegd. Bij explosies op twee militaire vliegvelden in het Europese deel van Rusland zijn dan weer minstens drie doden en meerdere gewonden gevallen.

  1. “Ik smeek jullie, help mij”: Sumaya zit al 491 dagen thuis opgesloten, nu verzet ze zich in tranen tegen onderwijsverbod van taliban

    “Ik smeek jullie, help mij”: Sumaya zit al 491 dagen thuis opgesloten, nu verzet ze zich in tranen tegen onderwijs­ver­bod van taliban

    Sumaya zou dolgraag leren lezen en schrijven. Of zelfs maar leeftijdsgenoten ontmoeten. Maar dat mag ze allemaal niet, onder het strenge regime van de taliban in Afghanistan. En dus zit ze al 491 dagen thuis opgesloten. In tranen schreeuwt het meisje haar onmacht uit, maar ze heeft ook een belangrijke oproep voor haar lotgenoten. “Ik smeek jullie, help mij. Probeer zelf zo veel mogelijk thuis te studeren, zodat we op een dag kunnen opkomen voor onze basisrechten.”
  2. Rusland kan Iraanse drones niet meer inzetten omdat die “niet tegen vrieskou kunnen”, beweert Oekraïne

    Rusland kan Iraanse drones niet meer inzetten omdat die “niet tegen vrieskou kunnen”, beweert Oekraïne

    Rusland zou sinds midden november geen drones van Iraanse makelij meer hebben ingezet in de oorlog met Oekraïne. De reden daarvoor is dat de drones niet bestemd zouden zijn tegen de vrieskou in het Russische buurland. Dat heeft een woordvoerder van de Oekraïense Krijgsmacht gezegd tijdens een televisie-uitzending. “De drones zijn gemaakt van plastic en ander materiaal dat erg gevoelig is voor zulke weersomstandigheden”, aldus Yevheniy Sylkin.