Marseille
Volledig scherm
Marseille © AFP

Strengere coronamaatregelen in ‘hotspots’ Marseille en Bordeaux

De autoriteiten in Marseille en Bordeaux nemen extra maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus. Ondanks een mondmaskerplicht en strenge afstandsregels zijn de twee grote Franse steden net als Parijs uitgegroeid tot een "coronahotspot".

 1. “Houden ze mij voor de gek?”: Brusselse leraar die symptomen vertoont moet dagen wachten op coronatest, ook reiziger uit rode zone ziet wachttijd oplopen
  PREMIUM

  “Houden ze mij voor de gek?”: Brusselse leraar die symptomen vertoont moet dagen wachten op coronatest, ook reiziger uit rode zone ziet wachttijd oplopen

  Lange telefonische wachtrijen, geen vrije plekken of niemand die komt opdagen aan het triagecentrum. Het testingsysteem in het Brussels Gewest lijkt her en der mank te lopen. Harry*, een Brusselse leraar die verplicht in quarantaine moest na een positief covidgeval bij een personeelslid, moet - ondanks symptomen - dagen wachten vooraleer hij een test kan ondergaan. Bij Benita*, iemand die terugkeert uit een rode zone, horen we dat het zo goed als onmogelijk is om binnen de verplichte termijn van 48 uur een vrije plek te vinden. “Ik vertrek uit Brussel, het is genoeg geweest.”
 2. Gevangenis moet 600 sloten veranderen door één WhatsApp-foto
  15

  Gevangenis moet 600 sloten veranderen door één Whats­App-fo­to

  Een stagiair van de gevangenis van Heidering nabij Berlijn was blijkbaar zo blij met zijn nieuwe werkplaats dat hij trots via WhatsApp een foto stuurde naar zijn vrienden. Op het beeld was de jongeman zelf te zien mét - eveneens duidelijk in beeld - de generale hoofdsleutel (loper) in zijn handen. Het bleek niet meteen zijn beste ingeving te zijn. Alle 600 sloten in de gevangenis moesten daarop uit voorzorg meteen worden vervangen. Kostprijs: 50.000 euro.
 1. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis

 2. Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogtevrees
  Play

  Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogte­vrees