Marseille
Volledig scherm
Marseille © AFP

Strengere coronamaatregelen in ‘hotspots’ Marseille en Bordeaux

De autoriteiten in Marseille en Bordeaux nemen extra maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus. Ondanks een mondmaskerplicht en strenge afstandsregels zijn de twee grote Franse steden net als Parijs uitgegroeid tot een "coronahotspot".

 1. “Houden ze mij voor de gek?”: Brusselse leraar die symptomen vertoont moet dagen wachten op coronatest, ook reiziger uit rode zone ziet wachttijd oplopen
  PREMIUM

  “Houden ze mij voor de gek?”: Brusselse leraar die symptomen vertoont moet dagen wachten op coronatest, ook reiziger uit rode zone ziet wachttijd oplopen

  Lange telefonische wachtrijen, geen vrije plekken of niemand die komt opdagen aan het triagecentrum. Het testingsysteem in het Brussels Gewest lijkt her en der mank te lopen. Harry*, een Brusselse leraar die verplicht in quarantaine moest na een positief covidgeval bij een personeelslid, moet - ondanks symptomen - dagen wachten vooraleer hij een test kan ondergaan. Bij Benita*, iemand die terugkeert uit een rode zone, horen we dat het zo goed als onmogelijk is om binnen de verplichte termijn van 48 uur een vrije plek te vinden. “Ik vertrek uit Brussel, het is genoeg geweest.”
 2. Faroek over terreur in Frankrijk: “We zitten in een escalatie die dringend moet gestopt worden, of dit gaat van kwaad naar erger”
  Play

  Faroek over terreur in Frankrijk: “We zitten in een escalatie die dringend moet gestopt worden, of dit gaat van kwaad naar erger”

  Bij een bloedige aanslag in het centrum van de Franse kuststad Nice zijn donderdag drie doden gevallen en zes mensen gewond geraakt, één slachtoffer werd onthoofd. In andere Franse steden kwam het tot incidenten met mogelijke aanslagplegers. Terreurexpert Faroek Özgünes legt bij HLN LIVE uit waarom hij eigenlijk niet verbaasd is over dit dramatische nieuws. “We zitten echt wel in een escalatie”, zegt hij.
 1. Zo straf ziet koffie er van heel dichtbij uit
  Play

  Zo straf ziet koffie er van heel dichtbij uit

 2. Wij hebben de PlayStation 5 al: unboxing en eerste indruk
  Play
  games

  Wij hebben de PlayStati­on 5 al: unboxing en eerste indruk