Britse premier Boris Johnson
Volledig scherm
Britse premier Boris Johnson © AFP

Strengere coronamaatregelen in Engeland door omikronvariant

De Britse premier Boris Johnson heeft strengere coronamaatregelen voor Engeland aangekondigd. Mensen moeten bijvoorbeeld weer thuiswerken in een poging de verspreiding van de omikronvariant te vertragen. Ook wordt de mondmaskerplicht uitgebreid en is voor een bezoek aan nachtclubs en locaties met veel mensen voortaan een coronapas vereist.

 1. Gesprek Lavrov en Blinken afgelopen zonder akkoord over crisis Oekraïne - Lavrov roept op tot einde van “anti-Russische hysterie”

  Gesprek Lavrov en Blinken afgelopen zonder akkoord over crisis Oekraïne - Lavrov roept op tot einde van “an­ti-Russische hysterie”

  De gesprekken tussen de Amerikaanse en Russische diplomatieke leiders Anthony Blinken en Sergej Lavrov in Genève eindigden na anderhalf uur van gedachtewisseling, meldde het persbureau TASS vrijdag. Lavrov heeft het Westen opgeroepen een einde te maken aan de “anti-Russische hysterie” in het Oekraïne-conflict. Hij hoopt naar eigen zeggen dat de spanningen afnemen.
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 1. “Geen feestje, maar zakelijke bijeenkomst met kaas en wijn”: woordvoerster Boris Johnson neemt ontslag na grap kerstfeest
  Play

  “Geen feestje, maar zakelijke bijeen­komst met kaas en wijn”: woordvoer­ster Boris Johnson neemt ontslag na grap kerstfeest

  In Groot-Brittannië is ophef ontstaan nadat beelden van vorig jaar zijn uitgelekt waarop de toenmalige woordvoerster van premier Boris Johnson grapt over een kerstfeestje in Downing Street 10, de ambtswoning van de premier. Johnson, die enkele dagen voor het feestje zou hebben plaatsgevonden strenge regels had aangekondigd voor tijdens de kerstdagen, excuseert zich voor de “beledigende beelden” maar blijft erbij dat er geen feestje plaatsvond waarbij de regels niet gerespecteerd werden. De voormalige woordvoerster heeft haar ontslag aangekondigd.