De Parijse Champs-Élysées en de buurt rond de Eiffeltoren zijn compleet verlaten. De vervroegde avondklok geldt over heel Frankrijk, dus ook in Biarritz aan de westkust, een besneeuwd Lille (Rijsel) en het zuidelijke Toulouse.
Volledig scherm
De Parijse Champs-Élysées en de buurt rond de Eiffeltoren zijn compleet verlaten. De vervroegde avondklok geldt over heel Frankrijk, dus ook in Biarritz aan de westkust, een besneeuwd Lille (Rijsel) en het zuidelijke Toulouse. © AP - AFP

Strenge Franse avondklok om 18 uur ingegaan

In de strijd tegen het coronavirus is in Frankrijk om klokslag 18 uur de verstrengde avondklok ingegaan. De komende twee weken moeten de inwoners steeds tussen 18 uur en 6 uur binnenblijven. Alleen wie van of naar zijn werk gaat mag de straat op, maar ook ouders die hun kinderen brengen of halen van school en kinderdagverblijf.

18 reacties

 • Madeleine Blommaert

  1 maand geleden
  Avondklok om 20 uur in België zou ook moeten kunnen, zeker nu met het Brits variant die zijn opmars maakt
 • Joao De wolf

  1 maand geleden
  En de mensenrechtendan?
 • Karel Flanders

  1 maand geleden
  Overal worden maatregelen afgestemd op het grote kapitaal. Zolang de grote bedrijven open blijven, er gevlogen wordt en er volle treinen en bussen rijden, gaat de verspreiding verder. In de kantoorgebouwen, lopen ze allemaal in dezelfde smalle gangen en in de liften en in fabrieken, allemaal samen in de refters en dan allemaal naar huis waar velen ook opeen geplakt moeten zitten want er is niets anders te doen. Net zoals de wintergriep blijft ook covid binnen in de lucht hangen.
 • ALAIN CATRY

  1 maand geleden
  Maar voetbal en andere groepssporten mogen nog altijd na 18 uur !
 • Roger Wellens

  1 maand geleden
  Belgie heeft dus volgens het aantal inwoners bijna dubbel zoveel doden als Frankrijk. En ze durven hier dan nog spreken van versoepeling van de regels. Belgie is wereldleider in het aantal doden per 100.000 inwoners, en met verve.
 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Van twaalf uur durende avondklok tot FFP2-masker om te winkelen: zo pakken onze buurlanden de strijd tegen besmettelijke varianten aan

  Van twaalf uur durende avondklok tot FF­P2-mas­ker om te winkelen: zo pakken onze buurlanden de strijd tegen besmette­lij­ke varianten aan

  De verschillende mutaties van het coronavirus leiden tot grote zenuwachtigheid bij wereldleiders. De maatregelen die genomen worden, verschillen echter van land tot land. In heel Frankrijk geldt vanaf morgen een avondklok van 18 tot 6 uur. In de Duitse deelstaat Beieren mag winkelen of reizen op het openbaar vervoer vanaf maandag enkel nog met een FFP2-masker. Bondskanselier Angela Merkel bestudeert of die maatregel kan uitgebreid worden naar het hele land. Een overzicht.
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"