Stormloop op noodpakketten in Nederland: overheid wil dat burgers voorbereid zijn op nucleaire ramp of grote cyberaanval

De Nederlandse overheid lanceert een campagne om burgers voor te bereiden op grote rampen of cyberaanvallen. Zo wordt uitgelegd hoe je een noodpakket samenstelt om gevaarlijke situaties te overbruggen. Gespecialiseerde winkels - ‘prepshops’ - zien de vraag naar zo’n kant-en-klaar noodpakket alvast stijgen.

3 reacties

 • Ellie Dubois

  2 maanden geleden
  Als er een kernaanval is dan gaat een noodpakket niet veel hulp geven. Je kan maar beter wensen dat je het niet overleeft
 • Marjan Frankie

  2 maanden geleden
  Is Nederland iets duidelijker over de situatie tov alle andere europese landen ?
 • marleen mertens

  2 maanden geleden
  We bibberen . Tegen een kernaanval is geen bescherming mogelijk
 1. Dollekoeienziekte aangetroffen op Nederlands boerenbedrijf: “Waarschijnlijk geïsoleerd geval”

  Dollekoei­en­ziek­te aangetrof­fen op Nederlands boerenbe­drijf: “Waar­schijn­lijk geïsoleerd geval”

  Op een boerderij in Nederland is bij een dode koe de dollekoeienziekte aangetroffen. Dat meldt het Nederlandse ministerie van Landbouw. Het ministerie wil niet zeggen waar de boerderij gelegen is, maar volgens de Nederlandse krant ‘De Telegraaf’ gaat het om een veehouder in Zuid-Holland. De boerderij in kwestie is door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gesloten. Ondertussen heeft het ministerie bekendgemaakt dat het gaat om een geval van de atypische ‘ouderdomsvariant’, die minder gevaarlijk is voor mensen.
 2. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.