Omgevallen bomen in Rome.
Volledig scherm
Omgevallen bomen in Rome. © EPA

Storm, sneeuw, regen: onweer treft groot deel van Italië

Een groot deel van Italië heeft af te rekenen met onweer. Er is sprake van stormweer, sneeuwval en aanhoudende regenval. In Venetië is er opnieuw hoogwater. De Dogenstad stroomde voor de derde maal in een week onder.

1 reactie

 • Paul Philippaerts

  1 jaar geleden
  Venetie wordt op zijn wenken bediend door de natuur. Ze waren de toeristen beu. Nu zullen er nog wel een paar ramptoeristen opdagen, maar de rest komen de toeristen niet opdagen. En dat zal nog een heel tijdje goedgaan voor de venetiërs.
 1. Nieuwe recordcijfers in India: ziekenhuizen in hoofdstad zonder zuurstof, crematorium verbrandt zelfs lichamen op parking
  14

  Nieuwe recordcij­fers in India: ziekenhui­zen in hoofdstad zonder zuurstof, crematori­um verbrandt zelfs lichamen op parking

  India heeft vandaag opnieuw alle records gebroken met haar coronacijfers. Er werden maar liefst 314.835 nieuwe besmettingen geregistreerd. Geen enkel ander land haalde ooit zo een hoog aantal in 24 uur tijd tijdens de pandemie. Experts vrezen zelfs dat het werkelijke aantal besmettingen nog tien keer hoger ligt. Verscheidene ziekenhuizen in de hoofdstad New Delhi zijn door hun voorraad zuurstof heen en crematoria kunnen de toevloed van lichamen niet aan.
 2. “De man is het hoofd van de vrouw”: golf van verontwaardiging na uitspraken conservatief politicus in Nederland
  Play
  24

  “De man is het hoofd van de vrouw”: golf van verontwaar­di­ging na uitspraken conserva­tief politicus in Nederland

  De uitspraken van een jonge politicus in Nederland veroorzaken flink wat deining. Mathijs van der Tang - de voorzitter van een lokale jongerenafdeling van de ultraconservatieve, reformatorische SGP - getuigt in een filmpje dat de ronde doet op sociale media dat mannen biologisch sterker zijn dan vrouwen en daarom beter geschikt voor een functie in de politiek.
 1. Noodweer gijzelt Noord-Italië: overvloedig veel sneeuw in de Alpen, extreme overstromingen in Venetië

  Noodweer gijzelt Noord-Ita­lië: overvloe­dig veel sneeuw in de Alpen, extreme overstro­min­gen in Venetië

  Een lagedrukgebied boven de Middellandse Zee zorgt momenteel voor overvloedige neerslag in het noorden van Italië. Aangedreven door een sterke wind steeg het water in Venetië afgelopen nacht tot 187 centimeter boven gemiddeld zeeniveau. “In de Alpen zorgde de neerslag voor grote sneeuwhoeveelheden, die hebben geleid tot stroompannes en wegafsluitingen. Komende dagen wordt er nog veel meer sneeuw verwacht”, zegt Lander Van Tricht van NoodweerBenelux.
 1. Indiërs springen in gloeiende as en gooien vonken de lucht in voor godheid
  Play

  Indiërs springen in gloeiende as en gooien vonken de lucht in voor godheid

 2. Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleutels af
  Play

  Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleu­tels af