Een auto wordt uit het water gehaald in de Duitse stad Hamburg.
Volledig scherm
Een auto wordt uit het water gehaald in de Duitse stad Hamburg. © Daniel Bockwoldt/dpa

Storm Malik (Corrie) eist verschillende slachtoffers doorheen Europa

De storm Malik heeft in diverse landen al meerdere slachtoffers gemaakt. In Beelitz, in de Duitse deelstaat Brandenburg, eiste de storm - die in de Benelux Corrie wordt genoemd - eerder vandaag al een bijkomend slachtoffer. Een 58-jarige man werd er geraakt door een vallend verkiezingsbord, meldde een woordvoerder van de lokale politie. Twee mensen raakten elders in Duitsland gewond. Na het Verenigd Koninkrijk, Denemarken en Duitsland, zette storm Malik ook voet aan wal in Tsjechië en Polen. Ook daar vielen dodelijke slachtoffers. 

 1. Op weg naar Amerikaanse cel: de Rus die ervoor zorgde dat Oekraïne wordt belegerd met westerse technologie
  PREMIUM
  6

  Op weg naar Amerikaan­se cel: de Rus die ervoor zorgde dat Oekraïne wordt belegerd met westerse technolo­gie

  In Italië heeft een rechtbank ingestemd met de uitlevering van Artjom Oess (40) aan de VS. De Rus riskeert daar dertig jaar cel voor de smokkel van westerse technologie. Apparatuur die hij vanuit Duitsland kocht, dook daarna op in wapentuig aan het Oekraïense front. En het heeft er alle schijn van dat hij ook onderdelen voor kernraketten probeerde aan te schaffen. Oess heeft een invloedrijke vader en het Kremlin dreigde bij zijn arrestatie prompt met wraak.
 2. Europese leiders lijken elkaar plots te verdringen voor een bezoek aan China. Wat is er aan de hand?
  PREMIUM
  8

  Europese leiders lijken elkaar plots te verdringen voor een bezoek aan China. Wat is er aan de hand?

  De Spaanse premier Pedro Sánchez gaat volgende week op bezoek bij Xi Jinping, Emmanuel Macron een week later. De Franse president laat zich bovendien vergezellen door Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie. Nochtans ziet de Verenigde Staten, een NAVO-bondgenoot, China als economische én mogelijk militaire dreiging. Waarom willen de Europese leiders plots naar China? Wat hopen ze te bereiken op het geopolitieke schaakbord?