Volledig scherm
© AFP

Storm Eleanor eist dodelijk slachtoffer in Frankrijk, Nederland sluit alle stormvloedkeringen voor allereerste keer ooit

BuitenlandDe storm Eleanor heeft afgelopen nacht schade aangericht in verschillende delen van Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Ierland. De plaatselijke media maken melding van ondergelopen straten, omgewaaide bomen en tienduizenden gezinnen die geen elektriciteit meer hebben. In Frankrijk vielen vijftien gewonden en één dode. Vier gewonden zijn er erg aan toe. Twee mensen kwamen om in het Baskenland. In Nederland zetten ze zich ondertussen schrap en worden voor de eerste keer ooit alle vijf de grote stormvloedkeringen gesloten.

 1. De Croo: “Verstrengde maatregelen gelden vanaf middernacht voor heel het land” - Macron: “Frankrijk vanaf vrijdag opnieuw in lockdown”

  De Croo: “Verstreng­de maatrege­len gelden vanaf midder­nacht voor heel het land” - Macron: “Frankrijk vanaf vrijdag opnieuw in lockdown”

  De coronacijfers in ons land blijven stijgen. De Vlaamse regering heeft gisteravond op een extra ministerraad besloten bijkomende coronamaatregelen in te voeren. De maatregelen zouden vrijdag om 18 uur ingaan en voor onbepaalde tijd gelden. Maar een Ministerieel Besluit dat vandaag nog gepubliceerd wordt, maakt nu dat de maatregelen die voor het héle land gelden om middernacht al zullen ingaan. Herlees alle ontwikkelingen over Covid-19 van woensdag 28 oktober in dit liveblog.
 1. Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond
  Play

  Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond

 2. Je rug helemaal plooien of je nek 180 graden draaien: deze man doet alsof het niets is
  Play

  Je rug helemaal plooien of je nek 180 graden draaien: deze man doet alsof het niets is