Ferdinand 'Bongbong' Marcos Jr. houdt na zijn overwinning een bord van een aanhanger omhoog bij zijn hoofdkwartier in Mandaluyong in de Filipijnen.
Volledig scherm
Ferdinand 'Bongbong' Marcos Jr. houdt na zijn overwinning een bord van een aanhanger omhoog bij zijn hoofdkwartier in Mandaluyong in de Filipijnen. © AP

“Stop met doen alsof je een Oxford-graad hebt”: aankomend Filipijns president ‘Bongbong’ Marcos onder vuur vanwege opsmukken cv

Critici roepen Ferdinand ‘Bongbong’ Marcos Junior, die vorige week de Filipijnse presidentsverkiezingen won, op om de waarheid te vertellen over zijn niet afgeronde bacheloropleiding aan de prestigieuze Oxford University in het Verenigd Koninkrijk. Ondanks Bongbongs beweringen van het tegendeel, bevestigt de universiteit dat de dictatorszoon zijn in 1975 begonnen opleiding Filosofie, Politiek en Economie niet afgemaakt heeft. Dat meldt ‘The Guardian’.

 1. Indian summer: met deze spullen geniet je ook na de zomer maximaal van je terras
  HLN Shop

  Indian summer: met deze spullen geniet je ook na de zomer maximaal van je terras

  Heb je van je terras een kleine oase gemaakt waar het heerlijk vertoeven is? Dan wil je daar natuurlijk maximaal van genieten. Nu de zomer stilaan op haar einde loopt zou het maar jammer zijn je gezellige buitenplek straks al te moeten verlaten om je weer binnenskamers terug te trekken. Met enkele kleine en grotere hulpmiddelen is dat gelukkig niet nodig. HLN Shop overloopt wat je kan doen om zo lang mogelijk van je terras te kunnen profiteren.
 2. Ferdinand Marcos Jr., zoon van ex-dictator, wordt nieuwe Filipijnse president

  Ferdinand Marcos Jr., zoon van ex-dictator, wordt nieuwe Filipijnse president

  Ferdinand Marcos Junior, de zoon van de vroegere Filipijnse dictator Ferdinand Marcos, heeft een verpletterende overwinning behaald bij de Filipijnse presidentsverkiezingen. De zege betekent een opsteker van formaat voor de familie Marcos, die na de opstand van 1986 uit het land verjaagd werd maar de voorbije jaren al enkele belangrijke posities in handen kreeg. Volgens waarnemers kon Marcos Jr. de publieke opinie in zijn voordeel ombuigen dankzij een enorme desinformatiecampagne.
 1. Bongbong Marcos, zoon van oud-dictator, grote favoriet om Filipijnse president Duterte op te volgen

  Bongbong Marcos, zoon van oud-dictator, grote favoriet om Filipijnse president Duterte op te volgen

  De zoon van de vroegere Filipijnse dictator Ferdinand Marcos is de grote kanshebber om huidig president Rodrigo Duterte op te volgen. Volgens de laatste peilingen zal Ferdinand Marcos, beter bekend als ‘Bongbong’, bij de verkiezingen van vandaag kunnen rekenen op de steun van net iets meer dan de helft van de bevolking. Een overwinning voor Marcos zou een comeback van formaat zijn voor de familie, die na de opstand van 1986 uit het land verjaagd werd maar de voorbije jaren al opnieuw enkele belangrijke posities in handen kreeg.
 2. Muzikale pr-stunt voor “eenzame” turbine die Russisch gas naar Europa moet pompen

  Muzikale pr-stunt voor “eenzame” turbine die Russisch gas naar Europa moet pompen

  De Duitse multinational Siemens vraagt om ‘hulp’ voor de turbine die al wekenlang de inzet is van een diplomatieke ruzie tussen Moskou en Berlijn. De machine is nodig voor het pompen van Russisch gas naar Duitsland. Het Kremlin weigert echter de gerepareerde turbine te ontvangen. Daarom vraagt Siemens aan internetgebruikers om een playlist samen te stellen die de “eenzame” machine gezelschap kan houden. Een gewaagde pr-stunt.