Ferdinand 'Bongbong' Marcos Jr. houdt na zijn overwinning een bord van een aanhanger omhoog bij zijn hoofdkwartier in Mandaluyong in de Filipijnen.
Volledig scherm
Ferdinand 'Bongbong' Marcos Jr. houdt na zijn overwinning een bord van een aanhanger omhoog bij zijn hoofdkwartier in Mandaluyong in de Filipijnen. © AP

“Stop met doen alsof je een Oxford-graad hebt”: aankomend Filipijns president ‘Bongbong’ Marcos onder vuur vanwege opsmukken cv

Critici roepen Ferdinand ‘Bongbong’ Marcos Junior, die vorige week de Filipijnse presidentsverkiezingen won, op om de waarheid te vertellen over zijn niet afgeronde bacheloropleiding aan de prestigieuze Oxford University in het Verenigd Koninkrijk. Ondanks Bongbongs beweringen van het tegendeel, bevestigt de universiteit dat de dictatorszoon zijn in 1975 begonnen opleiding Filosofie, Politiek en Economie niet afgemaakt heeft. Dat meldt ‘The Guardian’.

  1. Bongbong Marcos, zoon van oud-dictator, grote favoriet om Filipijnse president Duterte op te volgen

    Bongbong Marcos, zoon van oud-dictator, grote favoriet om Filipijnse president Duterte op te volgen

    De zoon van de vroegere Filipijnse dictator Ferdinand Marcos is de grote kanshebber om huidig president Rodrigo Duterte op te volgen. Volgens de laatste peilingen zal Ferdinand Marcos, beter bekend als ‘Bongbong’, bij de verkiezingen van vandaag kunnen rekenen op de steun van net iets meer dan de helft van de bevolking. Een overwinning voor Marcos zou een comeback van formaat zijn voor de familie, die na de opstand van 1986 uit het land verjaagd werd maar de voorbije jaren al opnieuw enkele belangrijke posities in handen kreeg.
  2. Ferdinand Marcos Jr., zoon van ex-dictator, wordt nieuwe Filipijnse president

    Ferdinand Marcos Jr., zoon van ex-dictator, wordt nieuwe Filipijnse president

    Ferdinand Marcos Junior, de zoon van de vroegere Filipijnse dictator Ferdinand Marcos, heeft een verpletterende overwinning behaald bij de Filipijnse presidentsverkiezingen. De zege betekent een opsteker van formaat voor de familie Marcos, die na de opstand van 1986 uit het land verjaagd werd maar de voorbije jaren al enkele belangrijke posities in handen kreeg. Volgens waarnemers kon Marcos Jr. de publieke opinie in zijn voordeel ombuigen dankzij een enorme desinformatiecampagne.