Georgische president Giorgi Margvelashvili en secretaris-generaal van de NAVO Jens Stoltenberg.
Volledig scherm
Georgische president Giorgi Margvelashvili en secretaris-generaal van de NAVO Jens Stoltenberg. © EPA

Stoltenberg: "Georgië zal lid worden van de NAVO"

De NAVO zullen Georgië blijven steunen in hun ambitie om lid te worden van de verdragsorganisatie, zo zei Jens Stoltenberg, de secretaris-generaal van de NAVO, vandaag in de marge van de top in Brussel. Hij had een ontmoeting met de Georgische president Giorgi Margvelasjvili. Die noemde de vergadering "ongezien voor mijn land".

16 reacties

 • Geert Tamsyn

  3 jaar geleden
  Meneer Maier, zo’n verdrag bestaat niet. Er zijn mondelinge toezeggingen geweest van enkele individuele regeringsleiders, maar nooit een formele collectieve verbintenis vanwege de NAVO.
 • Geert Tamsyn

  3 jaar geleden
  Zeer begrijpelijk vanwege Georgië, zij zitten in dezelfde situatie als Oekraïne: palend aan de Zwarte Zee en met geïmporteerde Russische minderheden die moeten “beschermd” worden. In hun plaats zou ik ook een paraplu zoeken om onder te schuilen tegen Russische agressie.
 • eric maier

  3 jaar geleden
  Daarmee schend de NAVO definitief een verdrag met Rusland uit dacht ik 1994. Hierin stond oa dat de NAVO geen troepen installeert en in de Navo neemt bij ex Soviet landen zoals Oekraine, Georgie, Azerbeidjan etc... de NAVO met de Amerikanen op kop heeft sindsdien niks anders gedaan maar dit kan voor Rusland weleens de druppel teveel worden.
 • Erwin Borloo

  3 jaar geleden
  Nato wil persé conflict en oorlog met Rusland! zeg het dan gewoon
 • Ramon Simon

  3 jaar geleden
  Probleem zijn die afgescheiden gebieden. Dat moet wel tot conflict leiden. Beste dat ik eens las was dat Rusland een aanvraag moet indienen om bij de NAVO te komen. Dan valt het doel van de organisatie weg. En Rusland toont vrede, gaat de NAVO dan weigeren? Maar ik zie een alliantie met Chia, India, meer dan 2 miljard mensen. De realiteit is dat het Westen zijn superioriteit zal verliezen maar blijkbaar het nodig vind om confrontatie op te zoeken.
 1. Vanaf woensdag kunnen we terrasje doen in Sluis: geen quarantaineplicht in Nederland, slechts ‘dringend advies’ daartoe

  Vanaf woensdag kunnen we terrasje doen in Sluis: geen quarantai­ne­plicht in Nederland, slechts ‘dringend advies’ daartoe

  Elk jaar bezoeken vijf miljoen mensen het Zeeuwse grensstadje Sluis, en dat zijn grotendeels Belgen. Vanaf woensdag, wanneer de terrassen in Nederland terug open kunnen, zijn we volgens burgemeester Marga Vermue “meer dan welkom” in Sluis. Eerder was er onduidelijkheid over de quarantaine die buitenlanders in Nederland in acht zouden moeten nemen. Maar dat is een ‘dringend advies’ van de Nederlandse overheid en geen verplichting. “Wij realiseren zonder overdrijving 90 procent van onze omzet dankzij Belgen”, verklaart de opgeluchte Vlaamse uitbaatster van een brasserie in Sluis.
 1. Straffe dronebeelden tonen enorme brand in natuurgebied in Brecht
  Play

  Straffe dronebeel­den tonen enorme brand in natuurge­bied in Brecht

 2. Kijk hoe snelle reflexen van man zijn leven redden bij aanrijding door vrachtwagen
  Play

  Kijk hoe snelle reflexen van man zijn leven redden bij aanrijding door vrachtwa­gen