De residentiële school in Kamloops.
Volledig scherm
De residentiële school in Kamloops. © Shutterstock / Bruce Raynor

Stoffelijke resten van 215 kinderen aangetroffen op site van voormalige Canadese kostschool

Op het domein van een voormalige ‘residentiële school’ nabij Kamloops in de Canadese provincie British Columbia, is een massagraf aangetroffen met de lichamen van 215 inheemse kinderen. Dat maakte het Tk’emlups te Secwépemc-volk gisteren bekend, nadat de inheemse stam het terrein liet onderzoeken met een bodemradar.

9 reacties

 • Mireille Duymelinck

  4 maanden geleden
  Zeer erg kolonisatie ten top
 • adam naaktgeboren

  4 maanden geleden
  En dan maar de heiligen (schijnheiligen) uithangen.
 • Thomas Derycke

  4 maanden geleden
  Het geloof: de bron van heel veel miserie...
 • Ronny De Puysseleyr

  4 maanden geleden
  Toch weer van het zelfde laken een broek, als de kerk er tussen zit duikt misbruik weer op en van een paar doden liggen ze ook niet wakker. schandalig is het , maar Rome zal het wel weer in een doofpot steken zoals altijd!
 • Stephan Chef

  4 maanden geleden
  Geloof zorgt alleen maar voor miserie.
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 3. Lichaam Gabby meer dan waarschijnlijk gevonden, huiszoeking bij ouders van verdwenen verloofde
  21

  Lichaam Gabby meer dan waarschijn­lijk gevonden, huiszoe­king bij ouders van verdwenen verloofde

  De politie in de Amerikaanse staat Wyoming heeft een lichaam gevonden dat “overeenkomt” met de beschrijving van de vermiste 22-jarige Gabrielle ‘Gabby’ Petito. Dat meldt de FBI. Haar vermissing houdt de Verenigde Staten al dagen in de greep. Petito en haar verloofde Brian Laundrie (23) waren op roadtrip door de Verenigde Staten toen de jonge vrouw plots verdween. Laundrie daagde thuis alleen op, maar is nu zelf ook spoorloos. De politie kamde vorig weekend een uitgestrekt natuurreservaat uit, maar dat leverde niets op. Bij zijn ouders werd nu een huiszoeking uitgevoerd. De zoektocht gaat dus verder, maar er wordt ook ernstig rekening gehouden met de mogelijkheid dat hij uit het leven gestapt is.