Sergej Lavrov, buitenlandminister van Rusland, ziet "een reëel gevaar dat er een derde wereldoorlog komt".
Volledig scherm
PREMIUM
Sergej Lavrov, buitenlandminister van Rusland, ziet "een reëel gevaar dat er een derde wereldoorlog komt". © REUTERS

Stevenen we echt af op een derde wereldoorlog? “Het Westen zal er in geen geval mee beginnen, de Russen daarentegen”

“Er is een reëel gevaar dat er een derde wereldoorlog komt”. Dat verkondigde de Russische buitenlandminister Sergej Lavrov maandag aan Russische perskantoren. Al voegt hij er meteen aan toe dat hij het liever niet ziet gebeuren. Moeten we vrezen voor een nieuwe wereldoorlog? Defensie-expert Sven Biscop (UGent) en politicoloog Hendrik Vos (UGent) laten hun licht schijnen over de kwestie. “Onze wapenleve­rin­gen zijn een heel grijze zone.”

166 reacties

 • Yolande MARIS

  2 maanden geleden
  De vraag is wie gaat Biden stoppen en durft het aan om diplomatieke onderhandelingen aan te gaan.Biden wil het wapengeweld niet stoppen Amerika,wapenhandelaars en Polen die nu de leiding in de EU in zicht heeft,willen niet dat het geweld te vlug een einde neemt.
 • Erwin Fiers

  2 maanden geleden
  Waar is de tijd van president Kennedy.Dat was een grote meneer.Die zou geen wapens leveren,daar ben ik zeker van.Niet voor niets bij de top 10 van beste presidenten van Amerika ooit.Ronald Reagan zou ook geen wapens leveren.Biden speelt met vuur.Zelfs Trump zal het niet laten om wapens te leveren.Poetin had schrik van Trump.
 • Nadine Nadje

  2 maanden geleden
  Zolang die Poetin leeft zal er geen vrede zijn,,,, komen
 • René Verbouw

  2 maanden geleden
  Als psychopaat Poetin kernwapens zou gebruiken is dat zelmoord, die massa moordenaar weet dat ook, Poetin uitschakelen is de enige optie om die volkerenmoord te stoppen.
 • Michel Roman

  2 maanden geleden
  Psychopaat Poetin zal niet meer stoppen , geloof mij vrij. Hoe meer tegenstand er komt , en hoe minder snel hij zijn zin niet krijgt , hoe driester hij zal worden. Helaas kan de enige aanvaardbare oplossing van binnenuit komen in Rusland , maar daar zijn ze ginder nog niet klaar voor. Eén vonkje nu en het spel ontploft . Het wordt , vanaf nu , elk woord , elke daad , afwegen tegen de oorlogszucht van Poetin. Die nietsontziende misdadiger is tot alles in staat ! Ik vrees voor de wereld.
 1. "Wekelijks je gras maaien is achterhaald": expert verklapt hoe je je gazon verantwoord laat stralen
  Livios

  "Wekelijks je gras maaien is achter­haald": expert verklapt hoe je je gazon verant­woord laat stralen

  De lente is al even in het land en de gazons in Vlaamse tuinen groeien aan sneltempo. Tijd om de grasmaaier uit het tuinhuis te halen dus. Of niet, want de maand mei werd omgedoopt tot ‘Maai Mei Niet’-maand. Je gras even laten groeien is namelijk goed voor de biodiversiteit. Maai je het gazon liever toch? Of wil je alvast de eerste maaibeurt voorbereiden? Bouwsite Livios vroeg Bart Verelst van Groen Groeien om praktische maaitips.
 2. LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Al 20 doden na raketaanval op shoppingcenter - Burgemeester van Krementsjoek kondigt rouwperiode van drie dagen af
  Play

  LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Al 20 doden na raketaan­val op shopping­cen­ter - Burgemees­ter van Kre­mentsjoek kondigt rouwperio­de van drie dagen af

  Na de raketaanval op een winkelcentrum in de stad Krementsjoek, in het centrum van Oekraïne, zijn er nog meer dan veertig personen als vermist opgegeven. Dat meldde het Oekraïense parket vannacht. Er is voorlopig sprake van twintig dodelijke slachtoffers, maar dat aantal zal vermoedelijk nog oplopen. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
 3. Presentator Russische staats-tv haalt fel uit naar Boris Johnson: “Hij is veel te bang om de oorlog te verklaren aan Rusland”

  Presenta­tor Russische staats-tv haalt fel uit naar Boris Johnson: “Hij is veel te bang om de oorlog te verklaren aan Rusland”

  Vladimir Solovyov, presentator van een talkshow op de Russische staatszender ‘Rusland-1', heeft de Britse premier Boris Johnson uitgedaagd om de oorlog te verklaren aan Rusland. “Hij is er niet macho genoeg voor en eigenlijk is hij gewoon bang”, zei Solovyov. Boris Johnson vergeleek de steun aan Oekraïne in de oorlog dan weer met de strijd tegen nazi-dictator Adolf Hitler.