De goedkeuring in het lagerhuis betekende voor de Democratische president Joe Biden zijn eerste wetgevende overwinning.
Volledig scherm
De goedkeuring in het lagerhuis betekende voor de Democratische president Joe Biden zijn eerste wetgevende overwinning. © AFP

Steunpakket Joe Biden met 1900 miljard dollar goedgekeurd door Huis van Afgevaardigden

BuitenlandHet Amerikaanse Huis van Afgevaardigden is akkoord met de 1900 miljard dollar aan extra coronanoodsteun. De goedkeuring in het lagerhuis betekende voor de Democratische president Joe Biden zijn eerste wetgevende overwinning. Nu is het aan de Senaat om nog akkoord te gaan.

14 reacties

 • Hans de keizer

  2 maanden geleden
  Hier komt de inflatie.
 • Vital Verstraten

  2 maanden geleden
  1900 miljard door Biden, nog 1100 miljard extra door Yellen via het TGA de komende 4 maand en dan nog 120 miljard per maand via het bestaande QE, dag geeft vanaf nu voor dit jaar dan 4200 miljard extra geld in de economie, maar er is bijna geen inflatie volgens Powel, Hopelijk mogen wij deze mensen daarop afrekenen, samen met Lagarde en consoorten.
 • Joske Vermeulen

  2 maanden geleden
  Slechts 9% van de maatregelen heeft te maken met corona. Al de rest is gewoon regeringsbeleid dat de Democrats met deze noodwet uit de gewone begroting willen houden. Dat zeg ik niet: dat zegt Jared Golden, 1 van de 2 Democrats die tegen stemde in het House. Als er in de Senaat 1 Democrat tegen stemt, dan krijgen Pelosi en Biden het deksel op de neus. Want àlle Republicans senatoren hebben al aangekondigd tegen te zullen stemmen.
 • daniel budenaerts

  2 maanden geleden
  Indien we een recessie willen vermijden , zullen zowel de Amerikanen in de USA als de Europeanen in de EU dringend de economie moeten stimuleren met een soort Marshallplan en investeren in gezondheidszorg, infrastructuur (wegen en spoorwegen), (sociale) woningbouw , digitalisering , transitie naar hernieuwbare energie (wagens en vrachtwagens) , zonnepanelen , circulaire economie ,enz... Zo niet komt er een grote verarmingsgolf over de westerse wereld.
 • Erwin Beerens

  2 maanden geleden
  Jan Janssens, uw bewering dat de democraten de noodsteun van Trump tegenhielden klopt niet. Het waren de republikeinen die de noodsteun, die was overeengekomen tussen de democraten en Trump, in de senaat tegenhielden.
 1. Artsen bezorgd over gezondheidstoestand Navalny: opposant kan “elk ogenblik hartstilstand krijgen”, Biden: Navalny’s lot “zeer onrechtvaardig”
  UPDATE
  29

  Artsen bezorgd over gezond­heids­toe­stand Navalny: opposant kan “elk ogenblik hartstil­stand krijgen”, Biden: Navalny’s lot “zeer onrecht­vaar­dig”

  Artsen die dicht bij de Russische opposant Aleksej Navalny staan, zeggen dat hij “elk ogenblik” een hartstilstand kan krijgen en ze hebben geëist hem meteen te mogen zien. Eerder vandaag richtten zo'n 70 internationale prominenten zich met een open brief tot president Vladimir Poetin. Ook de Amerikaanse president Biden noemt het lot van de opposant “zeer onrechtvaardig”.
 1. Familie Coppens waagt zich aan de Surström­ming Challenge
  Play
  Camping Coppens

  Familie Coppens waagt zich aan de Surström­ming Challenge

 2. Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen
  Play

  Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen