Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © AP

Steun voor Oekraïne neemt lichtjes af: steeds minder Belgen willen nog wapens sturen

In alle EU-lidstaten neemt de steun voor het sturen van wapens naar Oekraïne af. Dat meldt de Koning Boudewijnstichting op basis van een Europese enquête die in september werd uitgevoerd bij ruim 13.000 respondenten. De Italianen zijn het minst enthousiast geworden (36 procent), terwijl de Polen, de directere buren van Oekraïne, nog met volle overtuiging (76 procent) militair materiaal sturen.

64 reacties

 • Robert Van Haver

  2 maanden geleden
  logisch, we hebben er zelf niet genoeg!
 • Roger Vanopstal

  2 maanden geleden
  De wapenleveringen moeten zo hoog opgevoerd worden dat Rusland militair gedecimeerd wordt. De westerse wapenproductie moet op volle toeren draaien, want na Rusland volgt … er zijn veel te veel dictatoriale regimes. Veiligheid is de hoogste prioriteit en die mag en moet veel geld kosten.
 • johanneke li

  2 maanden geleden
  europa is niet zwak, rusland wel, dat is nu pijnlijk duidelijk voor Poetin; als je volk/leger niet achter je staat ben je niets. deze oorlog geeft de kans voor europa om zich terug meer te bewapenen en lessen te trekken over mogelijke pijnpunten. rusland mag dan een groot land zijn, hun leger is zwak, hun economie is zwak en de sancties zijn het de grond in aan het boren; rusland kan dit verlies niet volhouden. de onmenselijkheid die rusland toont geeft duidelijk aan dat we niet mogen toegeven!
 • Christine Laevers

  2 maanden geleden
  Het is totaal onbelangrijk of België iets stuurt of niet. Het zal 'symbolisch' blijven. De mensen met 'het is onze oorlog niet ' moeten zich geen zorgen maken. Energiecrisissen zijn er trouwens eerder geweest. Deze oorlog gaat zelfs niet over bescherming van ONZE westerse waarden, maar over UNIVERSELE waarden; over menselijke WAARDIGHEID. Zonder die menselijke waardigheid zijn we NIETS.
 • Gilbert De Meyer

  2 maanden geleden
  Had nooit mogen gebeuren het was onze oorlog niet, nu zijn we zodanig verzwakt dat Europa ten prooi ligt.