Een bord wil mensen aanzetten om zich te laten vaccineren, in Birmingham, Alabama.
Volledig scherm
Een bord wil mensen aanzetten om zich te laten vaccineren, in Birmingham, Alabama. © AFP

“Stervende patiënten smeken om vaccin”: bij meer dan 99 procent van coronasterfgevallen in VS gaat het om niet-gevaccineerden

De pandemie van niet-gevaccineerden woedt volop in de VS nu de deltavariant zich in sneltreinvaart over het land verspreidt. “Minstens 99 procent van degenen die in de VS in de afgelopen zes maanden aan het coronavirus overleden, was niet ingeënt.” In de ziekenhuizen spelen zich hartverscheurende scènes af.

28 reacties

 • Bert Verlooy

  1 jaar geleden
  Is dit dan geen natuurlijke selectie? Ondanks ons onderwijs, geschoolde experts, een gezondheidssector die tot de beste van de wereld hoort, informatiecampagnes,... blijkt dat er toch een hoop mensen zijn die het beter weet en liever geloof hecht aan theorieën allerlei, geplukt uit publicaties van dubieuze kwakzalvers, politieke opruiers, religieuze fanatiekelingen en naieve bio-dynamische hippies om dan ook anderen proberen te overtuigen van hun eigen waarheid.
 • Kevin Nelissen

  1 jaar geleden
  De niet gevaccineerde moeten niet klagen , ze zeggen altijd dat het een griepje is … dus ik zie niet echt een probleem:-)
 • karl van dyck

  1 jaar geleden
  kris deka bidden alleen is niet genoeg, gewoon naar je hart en boerenverstand luisteren is het enige dat je moet doen en je afzonderen van heel dit coronagedoe en er niet in meegaan. Maar vertrouw vooral op onze overheid ,die ons al eeuwen steunen en ons nooit bedriegen en hun zakken niet vullen op de kop van de gewone werkman en onze virologen die er nu een vette spaar rekening op nahouden voor het beleid dat ze hebben uitgestippeld in opdracht van de Pharma Industrie. Slaap zacht.
 • Wim Hermans

  1 jaar geleden
  Er is een vaccin, dat zo veilig is dat je gepusht moet worden om het te nemen, tegen een ziekte die zo dodelijk is, dat je moet getest worden om te weten dat je het hebt.
 • Rudo Van Leuven

  1 jaar geleden
  Iedereen beslist over zijn eigen bestwil. Wenen, schreien en bleiten kan je in je kist nog bijtijds doen.
 1. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.
 2. Klimaattop VN wordt gesponsord door... Coca-Cola: "De grootste vervuiler ter wereld als sponsor nemen is gewoon waanzin”
  14

  Klimaattop VN wordt gesponsord door... Co­ca-Co­la: "De grootste vervuiler ter wereld als sponsor nemen is gewoon waanzin”

  Het is een beetje alsof Kom op tegen Kanker zich zou laten sponsoren door het sigarettenmerk Marlboro. Toch dacht de VN-klimaatconferentie, COP27, dat het een goed idee was om een sponsordeal te sluiten met Coca-Cola. Het bedrijf wordt door verschillende milieugroeperingen als ‘s werelds grootste vervuiler bestempeld en wordt nu door campagnevoerders beticht van ‘greenwashen’.
 1. Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt
  Mijntelco

  Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt

  In tijden van inflatie en hoge energieprijzen is elke financiële tegemoetkoming meer dan welkom, zeker voor de lagere inkomens. Daarom is er vanuit de overheid niet alleen voor gas en elektriciteit een sociaal tarief voorzien; ook voor telecom bestaat er een tegemoetkoming. Wie de doelgroepen zijn voor zo'n tegemoetkoming? En welke voorwaarden er precies zijn? Mijntelco.be zet het voor je op een rij.