AFP
Volledig scherm
© AFP

Sterkste tyfoon van het jaar op Filipijnen: dodental opgelopen tot 405

Op de Filipijnen is de dodentol van de sterkste tyfoon die het land dit jaar trof, opgelopen tot 405. Er worden ook nog 82 mensen vermist. Dat meldt het nationale rampenbeheeragentschap.

 1. Supertyfoon Rai laat spoor van dood en vernieling achter op de Filipijnen

  Superty­foon Rai laat spoor van dood en vernieling achter op de Filipijnen

  De zogenaamde "supertyfoon" Rai, lokaal ook Odette genoemd, heeft bij zijn doortocht op de Filipijnen een spoor van doden en vernielingen achtergelaten. Een supertyfoon is dan ook een extreem gewelddadige cycloon. Rai bracht niet alleen overstromingen, stortvloeden en aardverschuivingen met zich mee, maar rukte ook daken, bomen en stroommasten weg. Vrijdag zijn er al minstens 24 overlijdens gemeld. Meer dan 300.000 mensen zijn op de vlucht geslagen.
 2. Hoofd Russische staatszender geeft plots toe dat Russen zich tot in hoogste kringen zorgen maken om oorlog te verliezen en berecht te worden voor oorlogsmisdaden
  Play

  Hoofd Russische staatszen­der geeft plots toe dat Russen zich tot in hoogste kringen zorgen maken om oorlog te verliezen en berecht te worden voor oorlogsmis­da­den

  Het hoofd van de Russische staatstelevisiezender RT heeft een opmerkelijke passage gemaakt tijdens de talkshow van Vladimir Solovyov op bevriende staatszender ‘Rusland-1'. Margarita Simonyan liet - met duidelijk misprijzen wel - verstaan dat een aantal van haar landgenoten, tot in de hoogste kringen toe, zich zorgen beginnen te maken dat Rusland de oorlog in Oekraïne wel eens zou kunnen verliezen en dat ze de rekening gepresenteerd zullen krijgen voor het Internationaal Strafhof in Den Haag.