Stephen Hawking.
Volledig scherm
Stephen Hawking. © EPA

Stephen Hawking: "Iemand tegen zijn wil in leven houden is de ultieme vernedering"

EuthanasieIn een interview met BBC bekent kosmoloog Stephen Hawking (73) dat hij voor geassisteerde zelfmoord zou kiezen als hij te veel zou lijden, geen productief leven meer zou kunnen leiden of een te grote last zou zijn voor familieleden. "Iemand tegen zijn wil in leven houden is de ultieme vernedering", getuigt Hawking, die gelukkig gebrand is op het verder ontrafelen van het universum vooraleer hij ooit sterft.

 1. 'Wielemie' regelt euthanasie, maar doet morgen sprong van haar leven

  'Wielemie' regelt euthanasie, maar doet morgen sprong van haar leven

  Marieke Vervoort, beter gekend als 'Wielemie', sprak vanochtend op MNM met Peter Van de Veire over haar euthanasieplannen. "Wanneer de pijn ondraaglijk wordt en mijn leven onmenselijk, wil ik de mogelijkheid hebben uit het leven te stappen", klonk het. In de tijd die haar nog rest wil ze tonen wie Wielemie écht is, namelijk een positieve en avontuurlijke vrouw. Daarom maakt ze morgen de sprong van haar leven: een bungeejump mét rolstoel.
 2. AstraZeneca krijgt verminderde levering niet uitgelegd aan Europese Unie: “Juridische stappen niet uitgesloten”
  68

  AstraZene­ca krijgt verminder­de levering niet uitgelegd aan Europese Unie: “Juridische stappen niet uitgeslo­ten”

  Het zit er bovenarms op tussen de Europese Unie en AstraZeneca. Nog voor het coronavaccin van de Brits-Zweedse farmareus een officiële goedkeuring voor de Europese markt heeft gekregen, meldde het bedrijf vorige week dat het de komende weken aanzienlijk minder dosissen zal leveren dan overeengekomen is. Vandaag volgde spoedoverleg met de Europese Commissie, maar “de antwoorden van het bedrijf zijn tot nog toe niet bevredigend”, verklaarde de bevoegde Europees commissaris na afloop. Vanavond volgt een tweede gesprek.
 1. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"

 2. Brandweer redt kind dat vastzit in haar speeltuig
  Play

  Brandweer redt kind dat vastzit in haar speeltuig