De jongerenorganisaties hopen dit jaar zo veel mogelijk leeftijdsgenoten te kunnen aanzetten te gaan stemmen.
Volledig scherm
De jongerenorganisaties hopen dit jaar zo veel mogelijk leeftijdsgenoten te kunnen aanzetten te gaan stemmen. © AP

"Stem alsof je leven ervan af hangt”: geven de overlevende jongeren van de Parkland-schietpartij de doorslag bij de midterms?

Vote for our Lives. Met die slogan hopen jeugdorganisaties vandaag zo veel mogelijk jongeren naar de stembus te krijgen. De leuze is gebaseerd op de jongerenmarsen ‘March for our Lives’ die dit voorjaar in heel de VS werden georganiseerd na de dodelijke schietpartij op een middelbare school in Parkland, Florida. De campagne lijkt in elk geval aan te slaan.

31 reacties

 • claudio lugli

  3 jaar geleden
  voor dat sommigen op obama schieten hier,duik eerst in hoe het werkt in vs. obama wou maar kon niet door rep.ben geen linkse of rechtse voorstander..maar aan reacties hier merk je heel goed wie waar bij hoort. denk alleen als over de hele wereld klein beetje meer begrip was voor elkaar dat het al een pak beter zou zijn
 • Guido Boonen

  3 jaar geleden
  De angst voor de stemgerechtigde studenten zit er bij sommigen blijkbaar goed in.
 • Karel Tichmann

  3 jaar geleden
  "Mis vannacht niets van de eerste belangrijke test voor president Trump: volg de midterms op de HLN-liveblog"?.. Ga lekker slapen, het eindresultaat is al lang bekend, het House of Representatives en de Senate blijft in Republikeinse handen.
 • Karel Tichmann

  3 jaar geleden
  Wat je ook leest of hoort, Amerika is nog altijd het beste land, om iets van je leven te maken. Wil je rijk worden dat mag, is je keuze om in armoede te leven dat mag ook. En ja, armoede is een keuze. De inherente ondeugd van kapitalisme is de ongelijke verdeling van zegeningen, de inherente deugd van socialisme is de gelijke verdeling van armoede en ellende.
 • Michael Aerts

  3 jaar geleden
  @ Karel Tichman. Wapen hebben niets met wapens te maken? Al die slachtoffers zijn gevallen in de naam van vrijheid? BS! Het ammendement dat zo vaak misbruikt wordt is meer dan 200 jaar oud laat ze dan enkel tellen voor 200 jaar oude wapens. Nieuwe wapens? Nieuwe wetten! De NRA koopt politiekers om, Trump op kop, niet meer niet minder.
 1. Laatste boodschap van burgemeester uit Utah die omkwam tijdens militaire missie in Afghanistan: “Ga stemmen”

  Laatste boodschap van burgemees­ter uit Utah die omkwam tijdens militaire missie in Afghanis­tan: “Ga stemmen”

  Majoor Brent Taylor van de Utah National Guard - tevens burgemeester, echtgenoot en vader van zeven kinderen - kwam dit weekend in Afghanistan om het leven. Zijn laatste wens was dat alle Amerikanen zouden gaan stemmen vandaag tijdens de midterms. De 39-jarige Taylor was erg geliefd. Een Afghaanse officier stuurde een emotionele brief naar Taylors vrouw om zijn medeleven uit te drukken. Vandaag zou zijn lichaam gerepatrieerd worden.
 2. Persfotograaf die voetbalfans hoop gaf met geruststellende foto van Eriksen: “Ik huilde en ik bad”

  Persfoto­graaf die voetbal­fans hoop gaf met geruststel­len­de foto van Eriksen: “Ik huilde en ik bad”

  Friedmann Vogel, de Duitse persfotograaf die op beeld kon vastleggen hoe de Deense voetballer Christian Eriksen bij bewustzijn was toen die van het veld werd gedragen, doet op Instagram uit de doeken hoe het verlossende beeld tot stand kwam. “Ook al probeer ik altijd professioneel te blijven tijdens mijn werk, zaterdag beleefde ik, net als iedereen in het stadion, een achtbaan van emoties. Ik huilde en bad voor een goede afloop”, klinkt het.