De jongerenorganisaties hopen dit jaar zo veel mogelijk leeftijdsgenoten te kunnen aanzetten te gaan stemmen.
Volledig scherm
De jongerenorganisaties hopen dit jaar zo veel mogelijk leeftijdsgenoten te kunnen aanzetten te gaan stemmen. © AP

"Stem alsof je leven ervan af hangt”: geven de overlevende jongeren van de Parkland-schietpartij de doorslag bij de midterms?

Vote for our Lives. Met die slogan hopen jeugdorganisaties vandaag zo veel mogelijk jongeren naar de stembus te krijgen. De leuze is gebaseerd op de jongerenmarsen ‘March for our Lives’ die dit voorjaar in heel de VS werden georganiseerd na de dodelijke schietpartij op een middelbare school in Parkland, Florida. De campagne lijkt in elk geval aan te slaan.

31 reacties

 • claudio lugli

  3 jaar geleden
  voor dat sommigen op obama schieten hier,duik eerst in hoe het werkt in vs. obama wou maar kon niet door rep.ben geen linkse of rechtse voorstander..maar aan reacties hier merk je heel goed wie waar bij hoort. denk alleen als over de hele wereld klein beetje meer begrip was voor elkaar dat het al een pak beter zou zijn
 • Guido Boonen

  3 jaar geleden
  De angst voor de stemgerechtigde studenten zit er bij sommigen blijkbaar goed in.
 • Karel Tichmann

  3 jaar geleden
  "Mis vannacht niets van de eerste belangrijke test voor president Trump: volg de midterms op de HLN-liveblog"?.. Ga lekker slapen, het eindresultaat is al lang bekend, het House of Representatives en de Senate blijft in Republikeinse handen.
 • Karel Tichmann

  3 jaar geleden
  Wat je ook leest of hoort, Amerika is nog altijd het beste land, om iets van je leven te maken. Wil je rijk worden dat mag, is je keuze om in armoede te leven dat mag ook. En ja, armoede is een keuze. De inherente ondeugd van kapitalisme is de ongelijke verdeling van zegeningen, de inherente deugd van socialisme is de gelijke verdeling van armoede en ellende.
 • Michael Aerts

  3 jaar geleden
  @ Karel Tichman. Wapen hebben niets met wapens te maken? Al die slachtoffers zijn gevallen in de naam van vrijheid? BS! Het ammendement dat zo vaak misbruikt wordt is meer dan 200 jaar oud laat ze dan enkel tellen voor 200 jaar oude wapens. Nieuwe wapens? Nieuwe wetten! De NRA koopt politiekers om, Trump op kop, niet meer niet minder.
 1. "Ik had dat verdomde vaccin moeten nemen": man stuurt pakkend berichtje naar verloofde voor hij sterft aan Covid-19
  Play

  "Ik had dat verdomde vaccin moeten nemen": man stuurt pakkend berichtje naar verloofde voor hij sterft aan Covid-19

  Hij was niet tegen vaccinatie op zich, maar wilde gewoon even wachten om te zien wat de mogelijke neveneffecten waren. Over een jaar zou hij dan wel bekijken wat hij deed. Maar toen de Amerikaanse Mike Freedy (39) drie weken geleden plots besmet bleek met het coronavirus, ging het pijlsnel bergaf. De kans om zich alsnog te laten vaccineren zou hij niet meer krijgen.