Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Steeds minder groene gebieden op Europese coronakaart: zuidelijke helft Frankrijk rood, Italië grotendeels oranje

De coronakaart van het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding kleurt steeds minder groen. Het zijn vooral de populaire vakantiebestemmingen die het minder goed doen dan vorige week. Zo is het zuiden van Frankrijk roodgekleurd, net als Sardinië en Sicilië.

25 reacties

 • maarten anthonis

  1 jaar geleden
  Frankrijk, Dat is niet moeilijk, als Belg je altijd aan de regels proberen te houden , Fransen staan aan de kassa's in de supermarkten als vee letterlijk tegen elkaar met hun mondmaskers naar beneden , zo gaat het natuurlijk snel , aan tafel wordt je gewoon naast iemand gezet, letterlijk schouder aan schouder , na 1 maal , steeds gepiknikt en zoveel mogelijk overal weggebleven, enkel natuur opzoeken was nog mogelijk, dit hebben ze volledig aan zichzelf te wijten
 • Jeroen Custers

  1 jaar geleden
  Er zijn zelf politici die van hun vakantie gebruik maken om de gaan kamperen in Albanië. Dat is buiten de EU en dus voor België kleurcode donkerrood ofwel afgeraden om te reizen. Tja, als ze zelf al hun eigen advies niet opvolgen, waarom zouden wij dan nog luisteren. Kans op controle van PLF is volgens mij nog lager dan de kans om de lotto te winnen. Ik ken vele mensen die op vakantie zijn geweest, maar ik ken niemand van wie het PLF ooit gecontroleerd is.
 • Jan Baroen

  1 jaar geleden
  België en de Corona commissie maken de regels voor de reizigers en brengen die met poeha in de media, maar de werkelijkheid bewijst dat de toepassing en de controle van deze regels op niets trekt.
 • GUNTER ORTMANN

  1 jaar geleden
  Code rood komt ook in Belgïe. En waarom code rood in Zuid-Frankrijk? Buurland Spanje achtte het nodig om het enkele weken terug veel te veel los te laten ...
 • Kristof Huybrechts

  1 jaar geleden
  Stop nu toch eens met de flauwekul van kleurkaarten, kleuren doen de kleuters. Laat de hardwerkende Vlaming toch eens kiezen waar hij heen gaat. Het is overal beter dan hier in de regen.