Voormalig president Martín Vizcarra van Peru en zijn ministers Elizabeth Astete en Pilar Mazzetti. Zij hebben allebei ontslag genomen.
Volledig scherm
Voormalig president Martín Vizcarra van Peru en zijn ministers Elizabeth Astete en Pilar Mazzetti. Zij hebben allebei ontslag genomen. © AFP

Steeds meer protest tegen voorstekende politici bij vaccinaties in Zuid-Amerika: zo driest gaan ze te werk

Zuid-Amerika heeft af te rekenen met een golf van corruptieschandalen rond de schaarse coronavaccins die er voor handen zijn. Verscheidene politici kwamen al in opspraak toen bleek dat ze voorstaken om een prik te krijgen en er daarna alles aan deden om dat toe te dekken. Het protest zwelt aan.

3 reacties

 • Walter Wouters

  18 uur geleden
  Dit is wat hier in België moest gebeuren met frauderende politici, maar ja sinds de OVLD en de SP in de regering zitten worden we beheerd door criminelen en moordenaars die over lijken gaan wanneer de 65 + in Vlaanderen sterven aan covid-19 door hen niet te vaccineren...
 • Marc Vinck

  2 maanden geleden
  Toch niets nieuws onder de zon. Zuid-Amerika en corruptie zijn communicerende vaten.
 • Axel Italis

  2 maanden geleden
  En volgens jullie is het hier beter? Een pandemiewet die het parlement letterlijk buiten spel zet, dat zijn dus de vertegenwoordigers van alle partijen en dus de volledige bevolking. Gelooft er nog iemand dat onze politici nog niet gevaccineerd zijn? Geen enkele journalist durft het blijkbaar vragen!
 1. Eenzame Queen en prins Harry: dit was de uitvaart van prins Philip
  Play
  Royalty
  7

  Eenzame Queen en prins Harry: dit was de uitvaart van prins Philip

  Vandaag werd er afscheid genomen van prins Philip, de echtgenoot van Queen Elizabeth, die vorige week op 99-jarige leeftijd overleed. De uitvaart in St. George’s Chapel op Windsor Castle vond plaats in een klein gezelschap van zo’n dertig mensen. De dienst verliep volledig zoals gepland. Harry en William, de figuren die de meeste controverse hadden kunnen veroorzaken, bleven gedurende de hele dienst gescheiden.
 2. KPN: “Geen enkele indicatie dat klanten zijn afgeluisterd”
  16

  KPN: “Geen enkele indicatie dat klanten zijn afgeluis­terd”

  KPN zegt geen indicatie te hebben dat klanten in het verleden zijn afgeluisterd of dat het Chinese technologiebedrijf Huawei klantgegevens heeft ontvreemd. Volgens het Nederlandse telecombedrijf heeft geen enkele leverancier “ongeautoriseerde, ongecontroleerde en ongelimiteerde” toegang tot de netwerken en systemen. KPN reageert hiermee op een artikel in de Volkskrant dat een geheim intern rapport uit 2010 in handen heeft waaruit zou blijken dat Huawei vrije toegang had tot het mobiele netwerk van KPN. Huawei ontkent de aantijgingen met klem.
 3. Half miljoen vaccins in voorraad, maar grote versnelling campagne in het verschiet: “Alles is ingepland”
  PREMIUM

  Half miljoen vaccins in voorraad, maar grote versnel­ling campagne in het verschiet: “Alles is ingepland”

  België heeft tot op vandaag 1.280.543 dosissen van een van de drie coronavaccins ontvangen. 757.229 daarvan zijn er volgens de laatste cijfers toegediend, wat betekent dat er dus een overschot van meer dan 500.000 dosissen in voorraad zit. De taskforce Vaccinatie verzekert dat er van ‘dode stock' echter geen sprake is, en dat zo goed als de volledige voorraad geprogrammeerd staat voor de komende twee weken. Alleen vraagt die programmatie tijd, zeggen zowel Dirk Ramaekers, voorzitter van de taskforce, als het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid.
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"