Amerikaanse jets op de USS George Washington.
Volledig scherm
Amerikaanse jets op de USS George Washington. © afp

Steeds meer mensen zien de VS als "grote bedreiging" voor hun veiligheid

Verenigde StatenOp drie jaar tijd is het aantal mensen dat de Verenigde Staten als een bedreiging voor hun veiligheid ziet, fors toegenomen. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek van het Pew Research Center, dat 30.000 mensen uit 30 landen ondervroeg.

 1. Kinderen geboren in 2010 vormen doelwit van ernstige cyberpest-trend in Frankrijk
  4

  Kinderen geboren in 2010 vormen doelwit van ernstige cyberpest-trend in Frankrijk

  Sinds het begin van het schooljaar vormen Franse kinderen die geboren zijn in 2010 het doelwit van een nieuwe pesttrend, zowel op het internet als op de speelplaats. “Anti-2010", “Brigade tegen degenen uit 2010", ... het zijn maar enkele voorbeelden van de beledigingen die de ronde doen op sociale media, vaak gepaard met de hashtag #anti2010. Franse onderwijsgroepen uiten hun bezorgdheid naar aanleiding van de nieuwe trend en vragen aan de regering om in te grijpen. De app TikTok, waarop de trend tot nu toe erg aanwezig was, verwijderde zonet alle video’s met de hashtag.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. Qatar "teleurgesteld" over nieuwe lijst van terroristen en terreurgroepen met wie het banden zou hebben

  Qatar "teleurge­steld" over nieuwe lijst van terroris­ten en terreur­groe­pen met wie het banden zou hebben

  Qatar zegt "verrast" en "teleurgesteld" te zijn over een nieuwe zwarte lijst die Saoedi-Arabië en zijn bondgenoten gisteren publiceerden. Daarop staan 18 namen van terroristen en terreurgroepen die banden zouden hebben met Qatar. In juni publiceerden de andere Golfstaten al een zwarte lijst. Volgens Qatar verkiezen Saoedi-Arabië en co het bezoedelen van Qatars reputatie boven de strijd tegen het terrorisme.