AFP
Volledig scherm
© AFP

Steeds meer landen sluiten grenzen voor personen uit het Verenigd Koninkrijk: “Voorzorgsmaatregel tegen nieuwe virusvariant”

De mutatie van het coronavirus die in het Verenigd Koninkrijk is ontdekt, is ook vastgesteld in ons land. Uit voorzorg en voor we meer informatie hebben over die nieuwe variant, sluit ons land vanaf middernacht de grenzen voor al het verkeer vanuit het Verenigd Koninkrijk. In Nederland is sinds vanochtend een vliegverbod vanuit het Verenigd Koninkrijk van kracht. Ook Frankrijk en Duitsland nemen maatregelen. Premier Boris Johnson en zijn regering beleggen maandag crisisoverleg.

135 reacties

 • Sébastien Rons

  12 maanden geleden
  Het is niet de EU die zegt dat de variant gevaarlijker is, dat zegt Boris zelf. De landen bellen daarom maatregelen dat is toch normaal dat er mensen buiten Europa weren? UK zit niet meer in EU en kan dus niet meer genieten van die rechten van over interne markt, net zoals andere landen van buiten de EU. We zien nu eindelijk licht op het einde van de tunnel, we gaan toch geen nieuwe golf starten door vrij verkeer toe te laten met een land dat zich niet hoeft te houden aan de EU regels?
 • Gertie Daerden

  1 jaar geleden
  VK wil terug op zichzelf, los van Europa, dan mogen ze toch ook hun eigen mutant hebben.
 • ivan de ridder

  1 jaar geleden
  Kom nu, je moet net op veel goodwill rekenen als je tot hiertoe bewezen hebt een onbetrouwbare partner te zijn, laat staan er vnl. op uit te zijn je tegenpartij te willen naaien. Net als bij het vaccin, op de 1e rij om het in ontvangst te nemen / toe te dienen. Dank u Europa, maar niet heus. En doe maar niet alsof Johnson en co niet wisten dat deze chaos een mogelijkheid was. Als toch dat zo is, zijn ze nog dommer dan ik dacht en anders is het duidelijk dat dergelijke figuren teren op chaos ...
 • Gino SINNESAEL

  1 jaar geleden
  Waarom hebben de twee laatste regeringen onze grenzen niet beter bewaakt? Toto en met heden, kan iedereen België nog steeds binnen zonder enige vorm van medische controle. In vele andere landen komt men niet besmet binnen, omdat daar een quarantaine verplicht is. Waarom koos men er hier voor dat iedereen hier ongestraft anderen mag komen besmetten? Zij die pleitten voor open grenzen, zijn verantwoordelijk voor extra besmettingen (en overlijdens) die hadden kunnen vermeden worden!
 • Sharon Debeul

  1 jaar geleden
  De Eu straft het VK niet met corona. Dat doet deze nieuwe variant van het coronavirus. De Eu neemt gewoon de gepaste maatregelen om dit nieuwe variant zoveel mogelijk in te kunnen dijken.
 1. Boris Johnson kondigt nieuwe lockdown aan voor Londen en zuidoosten van Engeland: “Nieuw opgedoken variant coronavirus mogelijk 70 procent besmettelijker”

  Boris Johnson kondigt nieuwe lockdown aan voor Londen en zuidoosten van Engeland: “Nieuw opgedoken variant coronavi­rus mogelijk 70 procent besmette­lij­ker”

  Londen, het zuidoosten en oosten van Engeland gaan vanaf zondagochtend opnieuw op slot. Dat heeft de Britse premier Boris Johnson gezegd. De nieuwe restricties zullen volgens BBC in grote lijnen gelijk zijn aan de nationale beperkingen die in november in Engeland werden ingevoerd. De beperkingen duren twee weken en worden op 30 december herzien. Boris Johnson had het zaterdag ook over de nieuwe variant van het virus die circuleert. Hij zei dat die mogelijk 70 procent besmettelijker is dan de huidige. Diezelfde variant is volgens Marc Van Ranst ook al in België opgedoken: “Virussen muteren constant.”
 2. Pijnlijke verspreking van George W. Bush: “Onterechte invasie in Irak, euh ik bedoel Oekraïne”
  Play

  Pijnlijke verspre­king van George W. Bush: “Onterechte invasie in Irak, euh ik bedoel Oekraïne”

  Oud-president van de Verenigde Staten George W. Bush maakte een pijnlijke blunder tijdens een speech over de oorlog in Oekraïne. “Een onterechte invasie in Irak, euh ik bedoel Oekraïne”, klinkt het. Bush refereerde na een korte stilte aan zijn leeftijd als oorzaak van zijn verspreking. “In elk geval, ik ben 75", aldus Bush. Inwoners van Irak kunnen niet lachen met de verspreking.