AFP
Volledig scherm
© AFP

Steeds meer landen sluiten grenzen voor personen uit het Verenigd Koninkrijk: “Voorzorgsmaatregel tegen nieuwe virusvariant”

De mutatie van het coronavirus die in het Verenigd Koninkrijk is ontdekt, is ook vastgesteld in ons land. Uit voorzorg en voor we meer informatie hebben over die nieuwe variant, sluit ons land vanaf middernacht de grenzen voor al het verkeer vanuit het Verenigd Koninkrijk. In Nederland is sinds vanochtend een vliegverbod vanuit het Verenigd Koninkrijk van kracht. Ook Frankrijk en Duitsland nemen maatregelen. Premier Boris Johnson en zijn regering beleggen maandag crisisoverleg.

135 reacties

 • Sébastien Rons

  1 jaar geleden
  Het is niet de EU die zegt dat de variant gevaarlijker is, dat zegt Boris zelf. De landen bellen daarom maatregelen dat is toch normaal dat er mensen buiten Europa weren? UK zit niet meer in EU en kan dus niet meer genieten van die rechten van over interne markt, net zoals andere landen van buiten de EU. We zien nu eindelijk licht op het einde van de tunnel, we gaan toch geen nieuwe golf starten door vrij verkeer toe te laten met een land dat zich niet hoeft te houden aan de EU regels?
 • Gertie Daerden

  2 jaar geleden
  VK wil terug op zichzelf, los van Europa, dan mogen ze toch ook hun eigen mutant hebben.
 • ivan de ridder

  2 jaar geleden
  Kom nu, je moet net op veel goodwill rekenen als je tot hiertoe bewezen hebt een onbetrouwbare partner te zijn, laat staan er vnl. op uit te zijn je tegenpartij te willen naaien. Net als bij het vaccin, op de 1e rij om het in ontvangst te nemen / toe te dienen. Dank u Europa, maar niet heus. En doe maar niet alsof Johnson en co niet wisten dat deze chaos een mogelijkheid was. Als toch dat zo is, zijn ze nog dommer dan ik dacht en anders is het duidelijk dat dergelijke figuren teren op chaos ...
 • Gino SINNESAEL

  2 jaar geleden
  Waarom hebben de twee laatste regeringen onze grenzen niet beter bewaakt? Toto en met heden, kan iedereen België nog steeds binnen zonder enige vorm van medische controle. In vele andere landen komt men niet besmet binnen, omdat daar een quarantaine verplicht is. Waarom koos men er hier voor dat iedereen hier ongestraft anderen mag komen besmetten? Zij die pleitten voor open grenzen, zijn verantwoordelijk voor extra besmettingen (en overlijdens) die hadden kunnen vermeden worden!
 • Sharon Debeul

  2 jaar geleden
  De Eu straft het VK niet met corona. Dat doet deze nieuwe variant van het coronavirus. De Eu neemt gewoon de gepaste maatregelen om dit nieuwe variant zoveel mogelijk in te kunnen dijken.
 1. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?