Taliban-strijders in Ghazni, ten zuidwesten van Kaboel.
Volledig scherm
Taliban-strijders in Ghazni, ten zuidwesten van Kaboel. © AP

Steeds meer landen evacueren ambassadepersoneel uit Afghaanse hoofdstad Kaboel, taliban nemen tweede en derde grootste stad van het land in

Steeds meer landen nemen maatregelen voor hun ambassadepersoneel in de Afghaanse hoofdstad Kaboel, nu de taliban snel oprukken. Gisteren en vannacht vielen ook Kandahar en Herat, de tweede en de derde grootste stad van het land, in handen van de radicaalislamitische beweging. Onder andere Denemarken en Duitsland volgen de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, en halen hun personeel (deels) weg. België heeft al enkele jaren geen diplomatieke post meer in het land. 

32 reacties

 • karel dillen

  2 maanden geleden
  Hopelijk houden ze de VS daar nu definitief buiten
 • Janna Boonstra

  2 maanden geleden
  Iedereen hier die denkt dat westerse waarden dat land kan redden snapt er werkelijk niets van. Het is alsof Nederland de Belgen gaat zeggen hoe ze moeten leven. Wat denkt u zelf?
 • Marc Verdonck

  2 maanden geleden
  Echte strijders terwijl het leger gaat lopen, maar volgens de president vlotte de gesprekken met de taliban heel goed! Binnen enkele jaren staan ze voor de poorten van Europa. Onze 200 Belgische soldaten zullen niet weten waar te kruipen.
 • Frank Louman

  2 maanden geleden
  Als zelfs de bevolking niet wil vechten voor hun vrijheid dan heb je een probleem.
 • Dirk Jansen

  2 maanden geleden
  Het zoveelste zooitje dat de usa achterlaat!! En Europa hinkt erachter na !
 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 1. Ze keek toe hoe vastgeketend jezidi-meisje stierf van de dorst: tien jaar cel voor Duitse IS-bruid

  Ze keek toe hoe vastgeke­tend jezidi-meis­je stierf van de dorst: tien jaar cel voor Duitse IS-bruid

  Jennifer Wenisch (30) is door de rechtbank in München veroordeeld tot tien jaar cel voor deelname aan een terroristische organisatie en de dood van een 5-jarige meisje van de jezidi-gemeenschap. Het slachtoffertje stierf in Irak van de dorst in de brandende zon. Het is een van de eerste veroordelingen wereldwijd in verband met de vervolging van de religieuze minderheid door Islamitische Staat (IS).