Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Steeds meer gevallen van femicide in ‘vrouwvriendelijk’ Zweden

In Zweden zijn er de afgelopen vijf weken zes gevallen van femicide of vrouwenmoord geweest. In alle gevallen werden de vrouwen vermoord door een man met wie ze een hechte relatie hadden. Het land krijgt nu felle kritiek te verduren, aangezien de regering zich in het verleden als ‘feministisch’ heeft omschreven en zou streven naar gendergelijkheid. 

12 reacties

 • Calinda Struyf

  1 maand geleden
  In de Zweedse pers verschijnen genoeg artikels waar vrouwen praten over de angst die ze hebben om nog in sommige steden en plaatsen alleen over straat te gaan. Maar de Zweedse regering kan niet tegelijkertijd immigratie en vrouwvriendelijk zijn. Dus moeten alle mannen maar de kop van jut zijn. #notinmygendersname Zweden.
 • victor vandesande

  1 maand geleden
  Zweden heeft dan ook een gigantisch migrantenprobleem vooral afghanen en syriers. Maar de linkse regering doet er alles aan om dat niet in de openbaarheid te laten komen . Malmo en Gotenborg zijn er hele wijken waar de politie niet meer durft te komen. Erger nog dan hierin Molenbeek
 • Lenne Harding

  1 maand geleden
  Femicide is maar een naam. Zo leren we elke dag bij.
 • Benny De Keyzer

  1 maand geleden
  Kan mij iemand een zinnige uitleg geven voor de bestaansrede van het woord 'femicide'? Is een moord op een vrouw erger dan een moord op een man en moet er daarvoor een nieuw woord uitgevonden worden?
 • lucien lemahieu

  1 maand geleden
  en van welk land kwamen de daders,..
 1. VN-secretaris-generaal Guterres: “Wereld staat op drempel van nieuw tijdperk”
  5

  VN-secretaris-generaal Guterres: “Wereld staat op drempel van nieuw tijdperk”

  Na zijn benoeming voor een tweede ambtstermijn heeft VN-secretaris-generaal António Guterres tot internationale samenhang tegenover de grote uitdagingen opgeroepen. “Het kan twee kanten uit gaan: instorting en eeuwige crisis of doorbraak en uitzicht op een groenere, veiligere en betere toekomst voor iedereen. Er zijn redenen voor hoop”, zei de 72-jarige Portugees in New York na zijn benoeming. “De wereld staat op de drempel van een nieuw tijdperk”, aldus de VN-topman.