Een boot met migranten zondag bij het Italiaanse eiland Lampedusa.
Volledig scherm
Een boot met migranten zondag bij het Italiaanse eiland Lampedusa. © EPA

Steeds meer bootvluchtelingen bereiken Italiaans eiland Lampedusa

De Italiaanse autoriteiten zien opnieuw steeds meer bootvluchtelingen komen over de Middellandse Zee. Alleen al dit weekend bereikten ruim 1.400 migranten het Italiaanse eiland Lampedusa, dat tussen Noord-Afrika en Sicilië ligt. Een ngo waarschuwt dat nog enkele honderden anderen in moeilijkheden verkeren in Maltese wateren.

13 reacties

 • Robert van den Bergh

  1 maand geleden
  Dit zijn geen reddings acties meer maar een oppik service we varen halfweg en ze komen ons wel oppikken en van Europa moeten ze ons toch binnen laten
 • Mi Janssens

  1 maand geleden
  Dit kan toch niet blijven duren, dit is dweilen met de kraan open en altijd mannen. Wanneer gaan jullie eens iets doen we kunnen het nu al niet meer baas! Er is zijn alleen nog putten vol schulden en armoede op komst.
 • Paul vanhaezebrouck

  1 maand geleden
  LUC, dat is gelijk iedereen zorgt voor zijn eigen met de middelen die hij heeft, er is nu veel oorlog, en die oorlogen worden gevoerd met Belgiëse wapens. Het rijke westen heeft landen die vroeger zeer welvarend waren tot de bedelstaf gedwongen. Nog zover niet gepeisd zeker. En de vrouwen die durven niet, die zitten thuis met de kinderen.
 • Chris Dupont

  1 maand geleden
  Dit tart toch elke verbeelding? Er gelden sinds corona zoveel reisverboden voor de Europeanen. Gaat het toch dan worden we opgezadeld met quarantaines en kostelijke tests in beide landen. Vluchtelingen naar de sociale zekerheid laat men binnen.
 • Etienne Vanhoegaerden

  1 maand geleden
  Luc Vanderplas nee dus en anders laten die hun vrouwen en kinderen gewoon achter. Corona proef is dat ook niet