Keir Starmer.
Volledig scherm
Keir Starmer. © AP

Starmer volgt Corbyn op als partijleider van Britse oppositiepartij Labour

Keir Starmer volgt Jeremy Corbyn op als leider van de grootste Britse oppositiepartij Labour. De Britse politicus haalde het van twee andere kandidaten, Rebecca Long-Bailey en Lisa Nandy. Starmer kreeg ruim 56 procent van de stemmen.

0 reacties

 1. Oxfam: “Tekort van 75 miljard dollar aan klimaatfinanciering voor lage-inkomenslanden”

  Oxfam: “Tekort van 75 miljard dollar aan klimaatfi­nan­cie­ring voor la­ge-inkomens­lan­den”

  Lage-inkomenslanden zullen in totaal zo'n 75 miljard dollar (64 miljard euro) klimaatfinanciering mislopen. Dat zegt Oxfam vandaag op de eerste dag van de VN Klimaatweek, op basis van een analyse. Rijke industrielanden beloofden in 2009 om vanaf 2020 jaarlijks 100 miljard dollar te geven aan kwetsbare landen om de effecten van klimaatverandering tegen te gaan. Volgens de analyse van Oxfam zou in 2025 pas een jaarlijks bedrag van tussen de 93 en 95 miljard dollar bereikt worden, vijf jaar nadat het doel van 100 miljard had bereikt moeten worden.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.