Stefchef Helge Braun en Angela Merkel
Volledig scherm
Stefchef Helge Braun en Angela Merkel © Kay Nietfeld/dpa-Pool/dpa

Stafchef van Merkel: “Gevaccineerden gaan zeker meer vrijheden hebben dan ongevaccineerden”

Voor wie nog niet gevaccineerd is tegen het coronavirus, kunnen er in Duitsland in de komende maanden extra coronabeperkingen worden ingevoerd. Dat zei het hoofd van de Duitse kanselarij, Helge Braun, zondag in een interview met de krant Bild. De stafchef van bondskanselier Angela Merkel roept alle inwoners op om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. Hij wijst er daarbij op dat de vaccins zowat 90 procent doeltreffend zijn bij het vermijden van ernstige ziekte "en de gevaccineerden gaan zeker meer vrijheden hebben dan de ongevaccineerden". 

50 reacties

 • joanna van den bergh

  1 jaar geleden
  Ronny van de wal ,ben het volledig met u eens
 • Roeland Van de Wal

  1 jaar geleden
  Verdeel en heers.Op deze manier hou je de bevolking onder de knoet.Vroeger had je een burgeroorlog en nu gebruikt de elite het virus als ruziestoker onder de mensen.
 • Marcel Willems

  1 jaar geleden
  Als kind krijgen we ook verplicht spuiten en andere inentigen.Als je op reis gaat naar Afrika verplicht vaccinatie of pillen regen Malaria. .Nooit protest gehoord ,en nu plots zijn er die niet willen terwijl op gans de wereld de epidemie woedt ,met landen die geen vaccins kunnen betalen dus honderd duizenden overlijdens ..Vaccineren is dus niet enkel voor je zelf maar nog meer voor uw naasten of collega's
 • ward Dewinter

  1 jaar geleden
  Ben geen anti - vaxer maar ik weiger niet gevaccineerden te discrimineren ! Waar ben je dan mee bezig ? Al die hier instemmen met deze discriminatie moeten eens goed nadenken ! Je weet waar zoiets begint maar niet waar het eindigt !
 • Smet Kristof

  1 jaar geleden
  Beste mensen, Begrijpen jullie nog altijd niet dat ook al ben je gevaccineerd je nog steeds besmet kan worden en andere besmetten. Dus verplicht vaccineren helpt niemand.
 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.