Stefchef Helge Braun en Angela Merkel
Volledig scherm
Stefchef Helge Braun en Angela Merkel © Kay Nietfeld/dpa-Pool/dpa

Stafchef van Merkel: “Gevaccineerden gaan zeker meer vrijheden hebben dan ongevaccineerden”

Voor wie nog niet gevaccineerd is tegen het coronavirus, kunnen er in Duitsland in de komende maanden extra coronabeperkingen worden ingevoerd. Dat zei het hoofd van de Duitse kanselarij, Helge Braun, zondag in een interview met de krant Bild. De stafchef van bondskanselier Angela Merkel roept alle inwoners op om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. Hij wijst er daarbij op dat de vaccins zowat 90 procent doeltreffend zijn bij het vermijden van ernstige ziekte "en de gevaccineerden gaan zeker meer vrijheden hebben dan de ongevaccineerden". 

50 reacties

 • joanna van den bergh

  1 maand geleden
  Ronny van de wal ,ben het volledig met u eens
 • Ronny Van de Wal

  2 maanden geleden
  Verdeel en heers.Op deze manier hou je de bevolking onder de knoet.Vroeger had je een burgeroorlog en nu gebruikt de elite het virus als ruziestoker onder de mensen.
 • Marcel Willems

  2 maanden geleden
  Als kind krijgen we ook verplicht spuiten en andere inentigen.Als je op reis gaat naar Afrika verplicht vaccinatie of pillen regen Malaria. .Nooit protest gehoord ,en nu plots zijn er die niet willen terwijl op gans de wereld de epidemie woedt ,met landen die geen vaccins kunnen betalen dus honderd duizenden overlijdens ..Vaccineren is dus niet enkel voor je zelf maar nog meer voor uw naasten of collega's
 • ward Dewinter

  2 maanden geleden
  Ben geen anti - vaxer maar ik weiger niet gevaccineerden te discrimineren ! Waar ben je dan mee bezig ? Al die hier instemmen met deze discriminatie moeten eens goed nadenken ! Je weet waar zoiets begint maar niet waar het eindigt !
 • Smet Kristof

  2 maanden geleden
  Beste mensen, Begrijpen jullie nog altijd niet dat ook al ben je gevaccineerd je nog steeds besmet kan worden en andere besmetten. Dus verplicht vaccineren helpt niemand.