Er geldt een verbod om de Spaanse hoofdstad binnen of buiten te gaan, behalve voor woon-werkverkeer of onderwijs.
Volledig scherm
Er geldt een verbod om de Spaanse hoofdstad binnen of buiten te gaan, behalve voor woon-werkverkeer of onderwijs. © AP

Stadsbestuur Madrid dreigt lockdown aan te vechten bij Hooggerechtshof

De conservatieve regionale regering van Madrid is niet akkoord met de beslissing van de linkse federale regering om de hoofdstad zo goed als volledig in lockdown te plaatsen. Ze dreigt ermee naar het Hooggerechtshof te stappen omdat ze vindt dat de beslissing niet wettelijk is. 

1 reactie

 • miem van hoef

  1 jaar geleden
  De regio Madrid is 8.000 km³groot en bevat buiten Madrid nog drie steden van meer dan 150.000 bewoners ( Mostoles Vallecas en Fuenlanbrada)en nog een 13tal met meer dan 50.000 bewoners. De Stad Madrid bevat slechts 600 km². Het is de Regio die in beroep gaat tegen de maatregelen van de federale regering. De maatregelen van deze regering betreffen ook de hele regio en niet de stad.En de lockdown dus ook
 1. Merkel roept tijdens afscheid op tot verdediging democratie tegen haat en fake news

  Merkel roept tijdens afscheid op tot verdedi­ging democratie tegen haat en fake news

  De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft vandaag in haar afscheidstoespraak opgeroepen tot de verdediging van democratie tegen haat, geweld en fake news. Overal waar wetenschappelijke kennis wordt ontkend en samenzweringstheorieën en stemmingmakerij worden verspreid, moet de weerstand luid klinken, zei Merkel tijdens een zogenaamde Grossen Zapfenstreich in Berlijn. De traditie wil dat de Bundeswehr een afscheidnemende bondskanselier zo'n groot taptoe aanbiedt.
 2. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.