Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Staatsveiligheid waarschuwt voor desinformatie over coronavirus

De ene keer is het coronavirus verspreid door migranten, de andere keer door Bill Gates. In een nota waarschuwt de Staatsveiligheid voor desinformatie over Covid-19. Een aantal nieuwe uiterst rechtse groeperingen wakkert polarisering aan via fake news. De inlichtingendienst zet daarom een samenwerking op met militaire tegenhanger ADIV, meldt De Morgen.

3 reacties

 • ingrid grieten

  1 jaar geleden
  Kan de staatsveiligheid mij uitleggen waarom Bill Gates met hulp van het WHO heel de wereld verplicht wil laten vaccineren en heel toevallig in veel pharmabedrijven zit? Hij zal niet de oorzaak van de virus verpreiding zijn maar het komt hem wel heel goed uit en het WHO ontwijkt alle vragen en geeft al zeker geen antwoorden. Wie wakkert speculatie dan aan?
 • Patrick Dewael

  1 jaar geleden
  Toch raar dat desinformatie altijd van Rusland, China, Korea enz. komt en nooit van Nederland, Verenigd koninkrijk enz. Blijkbaar wonen in Nederland en het V.K. enz. alleen maar eerlijke mensen.
 • Carl Vangenechten

  1 jaar geleden
  "... groeperingen die van de coronacrisis profiteren om hun invloed uit te breiden." Dan denk ik in de eerste plaats aan de vakbonden die zich willen moeien met de corona-maatregelen van de regering al hebben zij daar niets mee te maken, en zoals altijd hoeven ze toch nooit verantwoording af te leggen.