Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V).
Volledig scherm
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V). © BELGA

Staatssecretaris Mahdi bevestigt: “België zal ook vrouwenrechtenactivisten evacueren”

De regering zal naast Belgische onderdanen en Afghaanse medewerkers zoals tolken en fixers ook vrouwenrechtenactivisten evacueren uit Afghanistan. Dat zegt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) op Twitter. Zijn kabinet bevestigt. "Ze zijn de eerste en grootste slachtoffers van de taliban", klinkt het. Er wordt gekeken naar organisaties die een band hebben met ons land.

15 reacties

 • Ludwig Van der Auwera

  2 maanden geleden
  Men zou beter hiervoor een referendum houden en niet wachten tot het "grote referendum" in 2024..Er zijn hier nog weinig politici die nog feeling hebben met wat de bevolking denkt.1 partij is hierin zeer duidelijk.
 • Maurice Keukelaers

  2 maanden geleden
  Dat men die mensen uit Afghanistan wil ontzetten kan ik verstaan maar niet waarom we hen naar België moeten brengen. Is er dan geen enkel islamitisch land bereid om hun broeders een veilig onderdak te geven ?
 • Jean West

  2 maanden geleden
  Met de kost van één vliegtuig zouden honderden door de overstroming getroffen Belgen financiéél geholpen zijn. Hoe vlug de ministers het leger laten klaar staan als het voor buitenlanders is.
 • Tonino Truzzu

  2 maanden geleden
  Altijd het zelfde stoere taal en dan niks dat is de Belgische regeting
 • Ives Ameel

  2 maanden geleden
  Voor het buitenland hebben ze al de middelen en geld voor onze mensen in nood door natuurgeweld niets, het OCMW gaat weer draaien en wij betalen.
 1. IN BEELD. Of Daniele haar droomhuis zomaar zou laten gesloopt worden? Nee, ze trekt het over het water naar haar eigen grond
  Play

  IN BEELD. Of Daniele haar droomhuis zomaar zou laten gesloopt worden? Nee, ze trekt het over het water naar haar eigen grond

  Verhuizen is op zichzelf al een stresserend gebeuren. Laat staan dat je ook het huis zelf doodleuk verhuist én dat nog eens over het water ook. Toch is dat exact wat Daniele Penney en haar man Kirk hebben gedaan. En het waren de afgebeten nagels meer dan waard. Nu staat het ultieme droomhuis van de Canadese op het plekje van haar dromen in plaats van dat het gesloopt wordt. En wat een uitzicht!