Voorzitter van de Eurogroep Jeroen Dijsselbloem.
Volledig scherm
Voorzitter van de Eurogroep Jeroen Dijsselbloem. © EPA

Staatsschuld wordt belangrijkere factor in Europees toezicht

Het verminderen van de staatsschuld zal de komende jaren een almaar belangrijkere factor worden in de beoordeling van de openbare financiën van de eurolanden. Dat zei eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem gisterenavond na afloop van een debat over de toekomst van de eurozone. 

8 reacties

 • Hans Engelen

  4 jaar geleden
  Wij maar besparen, terwijl Griekenland honderden miljarden krijgt die ze nooit nog moeten terugbetalen.Ik heb mijn buik vol van dit Europa!
 • raf peeters

  4 jaar geleden
  Dat deze heer in zijn eigen Nederland maar eens begint,ja Nederland staat ook inmiddels in Duitsland op het lijstje die grote bedrijven helpen zo weinig mogelijk ,sorry geen belastingen te doen betalen,gister werd op de Duitse ARD in 't groot uitgelegd hoe Nike in Duitsland schoenen verkoopt en de hele winsten in Nederland geboekt worden om nul belastingen te betalen.Europa op zijn best en de burger kan maar betalen.
 • Jean De Grande

  4 jaar geleden
  Het gaat er dus om dat de gewone leden een spaarpotje moeten aanleggen om het volgende Griekenland te helpen.
 • jean-pierre hugelier

  4 jaar geleden
  dat ze maar beginnen met alle onnodige instellingen en politiekers af te schaffen. pensioenen boven de 2000 euro. migratie inperken etc... de miljarden liggen voor het grijpen.
 • vicky vanderweyen

  4 jaar geleden
  Amai dan staat België er"goed"voor zal weer boetes regenen omdat we nooit of te nimmer aan dit percentage geraken,teveel ministers die te hoge lonen krijgen is een groot probleem voor dit kleine landje en niemand wil zijn graaipostje opgeven dus.......