De Amerikaanse president Joe Biden.
Volledig scherm
De Amerikaanse president Joe Biden. © Getty Images

Staatsschuld VS op recordhoogte van 31 biljoen dollar

De Verenigde Staten zijn het nieuwe boekjaar gestart met een staatsschuld op een recordhoogte van meer dan 31 biljoen of 31.000 miljard dollar (31 biljoen euro). Dinsdag bedroeg de schuld volgens gegevens van het Amerikaanse ministerie van Financiën 31,1 biljoen dollar. Het land nadert daarmee het schuldenplafond van 31,4 biljoen dollar.

 1. Voormalig Russisch defensiechef krijgt wind van voren nadat hij poseert in uitrusting die bijna volledig uit Westen blijkt te komen

  Voormalig Russisch defensie­chef krijgt wind van voren nadat hij poseert in uitrusting die bijna volledig uit Westen blijkt te komen

  Voormalig Russisch defensiechef Dmitry Rogozin heeft zich de woede van Russische militaire bloggers op de hals gehaald nadat hij aan het front in Oekraïne poseerde in een militaire uitrusting die nagenoeg volledig van Westerse makelij blijkt te zijn. De geschatte kostprijs: minstens een miljoen roebel (15.860 euro), terwijl reservisten vaak nauwelijks een basisuitrusting krijgen.
 2. PayPal verliest een belangrijke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een kredietkaart?
  Spaargids.be

  PayPal verliest een belangrij­ke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een krediet­kaart?

  Het betaalplatform PayPal stopt met het vergoeden van retourkosten. Een vergoeding daarvoor indienen is dus niet langer mogelijk. PayPal verliest daarmee een grote troef in vergelijking met andere betaaldiensten. Op welk vlak verschilt het dan nog van een kredietkaart? En hoe populair is PayPal in België eigenlijk? Spaargids.be maakt de analyse.
 1. Hoofd Russische staatszender geeft plots toe dat Russen zich tot in hoogste kringen zorgen maken om oorlog te verliezen en berecht te worden voor oorlogsmisdaden
  Play

  Hoofd Russische staatszen­der geeft plots toe dat Russen zich tot in hoogste kringen zorgen maken om oorlog te verliezen en berecht te worden voor oorlogsmis­da­den

  Het hoofd van de Russische staatstelevisiezender RT heeft een opmerkelijke passage gemaakt tijdens de talkshow van Vladimir Solovyov op bevriende staatszender ‘Rusland-1'. Margarita Simonyan liet - met duidelijk misprijzen wel - verstaan dat een aantal van haar landgenoten, tot in de hoogste kringen toe, zich zorgen beginnen te maken dat Rusland de oorlog in Oekraïne wel eens zou kunnen verliezen en dat ze de rekening gepresenteerd zullen krijgen voor het Internationaal Strafhof in Den Haag.