Amin Nasser, CEO van Saudi Aramco.
Volledig scherm
Amin Nasser, CEO van Saudi Aramco. © AFP

Staatsoliebedrijf Saudi Aramco wil in 2050 klimaatneutraal zijn

Olie- en gasconcern Saudi Aramco heeft toegezegd om in 2050 klimaatneutraal te zijn. De ambitie van het staatsbedrijf, de grootste exporteur van olie ter wereld, ligt daarmee in lijn met die van Europese branchegenoten zoals Shell en BP. Het gaat er daarbij alleen om de eigen uitstoot terug te brengen, niet die van klanten. “Dat is de verantwoordelijkheid van eindgebruikers, regelgevers en overheden”, zei topman Amin Nasser daarover.

2 reacties

 • Franky Vansteelandt

  1 maand geleden
  Oliebedrijven die klimaatneutraal zijn terwijl hun product en de nevenproducten de grootste oorzaak zijn van de vervuiling ? ( Uitlaatgassen, plastiek ...) Hoe belachelijk. Ik stook op kolen en gratis hout omdat ik me niet blauw wil en kan betalen en ga pas een milieuvriendelijke auto kopen als die op waterstof rijd als ik die ooit kan betalen. Maar ik kom er tenminste eerlijk voor uit.
 • michel houbar

  1 maand geleden
  Kan opwarmen niet zal opwarmen.
 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.