Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © REUTERS

Staat New York verplicht vaccinatie voor zorgpersoneel in dienst van de staat

Alle werknemers in dienst van de Amerikaanse staat New York zullen zich ofwel moeten laten vaccineren tegen het coronavirus, ofwel regelmatig moeten laten testen. Dat heeft gouverneur Andrew Cuomo woensdag aangekondigd. Voor het zorgpersoneel in de ziekenhuizen van de staat dat in aanraking komt met patiënten, wordt de inenting tegen het longvirus verplicht.

2 reacties

 • Geert Vande Walle

  2 maanden geleden
  En gelijk hebben ze . Wat als covid een nieuwe variante van HIV zou zijn ? Niemand zou nog een vaccinatie weigeren als er een zou zijn !
 • Stijn Harbers

  2 maanden geleden
  Beide kunnen geweigerd worden op basis van de code van Neurenberg. Staat aanklagen bij ontslag wegens schending van de mensenrechten.
 1. Experts VS tegen extra coronaprik voor 16-plussers

  Experts VS tegen extra coronaprik voor 16-plus­sers

  Een onafhankelijk adviescomité van de Amerikaanse medicijnwaakhond FDA is in grote meerderheid tegen toediening van een extra coronavaccin aan alle Amerikanen die al volledig zijn ingeënt met het vaccin van Pfizer/BioNTech. Leden van de commissie keerden zich na urenlange presentaties tegen de zogeheten boostershots voor mensen vanaf 16 jaar. De regering wil daar komende maandag op grote schaal mee beginnen, maar de deskundigen adviseren alleen een noodvergunning te geven voor vaccinaties aan 65-plussers en mensen die veel risico lopen ziek te worden.