Beeld van gisteren. Een rookpluim na een Israëlische luchtaanval in Gaza-Stad.
Volledig scherm
Beeld van gisteren. Een rookpluim na een Israëlische luchtaanval in Gaza-Stad. © Photo News

Staakt-het-vuren tussen Israël en Hamas van kracht

Het staakt-het-vuren tussen Israël en Hamas, de radicale Palestijnse beweging die de Gazastrook controleert, is vannacht om 2 uur lokale tijd (1 uur Belgische tijd) officieel van kracht geworden. Gisteravond stemde het Israëlische veiligheidskabinet van premier Benjamin Netanyahu in met een staakt-het-vuren om een einde te maken aan een elf dagen durende militaire operatie in de Gazastrook. 

5 reacties

 • frans Venloo

  4 maanden geleden
  Ondertussen honderden doden en alles platgesmeten met hun bommen nu nog wat grond bijpakken in de gaza zeker en Biden laat maar toe VS vaart er wel bij
 • Patrick Dewael

  4 maanden geleden
  Het zou misschien beter zijn dat Biden zich van alle commentaar onthoud i.p.v. onzin uit te kramen zoals "Ik ben overtuigd dat de Palestijnen en de Israëli’s evenveel verdienen om in veiligheid te leven en van hetzelfde niveau van vrijheid, welvaart en democratie te genieten". Het is de VS die wapens en munitie levert aan Israel, het is de VS die toelaat Palestijnse gebieden te bezetten en het is de VS die akkoord gaat dat Palestijnse gezinnen uit hun huis worden gezet voor joodse kolonisten.
 • chris Ceulemans

  4 maanden geleden
  Eindelijk / nu zorgen voor definitieve en menselijke oplossing!
 • niki peeters

  4 maanden geleden
  Netanyahu heeft bereikt wat hij wou. Populariteit omhoog krikken als de zogezegde “defender” terwijl hij het conflict zelf in gang heeft gestoken met weer een enorm aantal slachtoffer als gevolg, enkel en alleen omdat hij anders zou worden afgezet en waarschijnlijk de bak in moest.
 • Ives Ameel

  4 maanden geleden
  En nu aan beide zijden gezond verstand gebruiken meer is niet nodig, wapentuig gaan niets oplossen.
 1. Opnieuw raketten afgevuurd op Israël, tunnelnetwerk van Hamas gebombardeerd

  Opnieuw raketten afgevuurd op Israël, tunnelnet­werk van Hamas gebombar­deerd

  Na meer dan acht uur van rust is donderdag opnieuw een raketalarm afgegaan in de Israëlische steden aan de grens met de Gazastrook. Eerder, omstreeks 01.00 uur ‘s nachts, hadden Palestijnse militanten een raket in de richting van Israël afgevuurd. Het Israëlische leger heeft ‘s nachts opnieuw doelen aangevallen van de militante Palestijnse organisatie Hamas, die de plak zwaait in de Gazastrook, waaronder het wijdverbreide tunnelnetwerk. Een hooggeplaatst lid van Hamas sluit een spoedig staakt-het-vuren echter niet uit. De Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Heiko Maas, heeft donderdag zijn solidariteit betuigd aan Israël en heeft ook opgeroepen tot een staakt-het-vuren. De Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties (VN) belegt op 27 mei een bijzondere vergadering over het Israëlisch-Palestijns conflict.
 2. Nu al 350 huizen verwoest op La Palma en 166 hectare bedolven onder gesmolten gesteente, één van twee lavastromen is gestopt
  Play

  Nu al 350 huizen verwoest op La Palma en 166 hectare bedolven onder gesmolten gesteente, één van twee lavastro­men is gestopt

  Het Canarische eiland La Palma worstelt nog steeds met de naweeën van de uitbarsting van vulkaan Cumbre Vieja. De lavastromen die zijn vrijgekomen bij de uitbarsting hebben zich de afgelopen dagen onverbiddelijk een weg gebaand door het eiland en alles op zijn weg verwoest. Volgens de laatste cijfers zijn er reeds 350 huizen vernield en is 166 hectare bedekt met lava. Intussen blijft de vulkaan actief, met een wolk van as en gas die tot 4.500 meter hoog reikt.