AFP
Volledig scherm
© AFP

‘Spoorloze’ Russische defensieminister laat weer van zich horen op legerbijeenkomst na wekenlange stilte

De Russische minister van Defensie Sergej Sjojgoe (66) heeft zich opnieuw in het openbaar laten zien én horen. Eerder deze maand verdween Sjojgoe uit de media, wat de geruchten voedde dat er misschien iets mis was met hem of met zijn relatie met president Vladimir Poetin. Sjojgoe houdt toezicht op de “speciale militaire operatie” in Oekraïne, zoals Moskou de oorlog zelf noemt.

13 reacties

 • Ivan de smedt

  1 jaar geleden
  dat hij zou uitgerangeerd zou zijn,is puur gissen,en indien zo,zullen ze het zeker niet in de openbaarheid brengen.het zou alleen maar hun totnutoe hun molitair falen bevestigen
 • Marcus Vadis

  1 jaar geleden
  Vermoedelijk uitgerangeerd, video niet recent, ben benieuwd.
 • Hugo hofmans

  1 jaar geleden
  De échte waarheid zullen we toch niet weten. Er had in de jaren 90 véél meer moeten gebeuren ipv altijd maar wantrouwen op te bouwen. Zie vandaag waar we staan.
 • Eddy DESMET

  1 jaar geleden
  Wanneer alles draait rond vriendjespolitiek, is competentie eerder bijkomstig. Dat Oekraïne tot nog toe de Rus wist te verbazen door moed en wilskracht én strijd voor behoud van hun vrijheid, daar had Rusland (lees Vladimir Poetin) geen rekening mee gehouden ... Vrijheid is een bijzonder kostbaar goed.
 • Bart Dekort

  1 jaar geleden
  Om de realiteit achter de feiten te kennen, moet men tijd spenderen om die realiteit zo correct mogelijk weer te geven. Dus waarom waardevolle tijd verspillen aan gissingen, die op los zand zijn gebaseerd? Wie echt weet wat er met deze oorlogscrimineel aan de hand was / is weten alleen ingewijden, en die gaan dat niet aan onze neus hangen.