AP
Volledig scherm
© AP

Spencer Silver, uitvinder van de lijm op Post-its, is overleden

De Amerikaanse uitvinder van de lijm die gebruikt wordt op de beroemde Post-It-blaadjes is overleden. Spencer Silver werd 80 jaar en stierf in zijn huis in de Verenigde Staten. De uitvinder laat zijn vrouw Linda (56 jaar), een dochter en twee kleinkinderen achter. 

3 reacties

 • Catherine MISTIAEN

  1 maand geleden
  Sublieme uitvinding, of was het een vondst? Niemand kan nog zonder post-its, op het werk niet, en thuis niet. Het visionaire eraan is dat het begon als een mislukt project, niet werd weggegooid maar later gebruikt voor iets veel beter dan eerst gedacht: "Een oplossing die wacht op het probleem".
 • Karel Tichmann

  1 maand geleden
  Wat Silver ontdekte, waren zogeheten microsferen (zeer kleine belletjes met lijm) die hun plakkerigheid behouden, omdat sommige belletjes open gaan en plakken en sommige weer niet. Maar met een "verwijdergaarheidskenmerk", waardoor aangehechte oppervlakken gemakkelijk uit elkaar kunnen gaan,
 • Rody Franks

  1 maand geleden
  Niet helemaal correct uitgedrukt. Het was geen uitvinding maar een mislukte lijm die men niet heeft weggegooid tot er zich plots een idee aanbood waarin die mislukking wel nuttig was.
 1. Peking wil dat België “fout” onmiddellijk rechtzet na resolutie over Oeigoeren
  12

  Peking wil dat België “fout” onmiddel­lijk rechtzet na resolutie over Oeigoeren

  China heeft België woensdag gewaarschuwd voor de verslechtering van de betrekkingen tussen beide landen. Peking is niet opgezet met een resolutie waarin gewaarschuwd wordt dat er een ernstig risico van genocide tegen de Oeigoerse minderheid in China bestaat, die de Kamercommissie Buitenlandse Betrekkingen dinsdag goedkeurde. "We roepen België op om zijn fout onmiddellijk recht te zetten", zei een woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken, Zhao Lijian.