Emil (7) kreeg van de politie toelating om in Hamburg een betoging te organiseren.
Volledig scherm
Emil (7) kreeg van de politie toelating om in Hamburg een betoging te organiseren. © Hamburger Morgenpost

"Speel met mij. Niet met gsm": Emil (7) is gedrag ouders beu en gaat met leeftijdsgenoten betogen

BuitenlandHij ziet zijn ouders graag, daar niet van. Maar één ding kan hij niet verdragen: dat ze voortdurend met hun gsm bezig zijn. Emil (7) uit Hamburg is het beu, en daarom organiseert hij een manifestatie. Hij roept andere kinderen op om samen met hem op straat te komen.

22 reacties

 • Marco Maerten

  3 jaar geleden
  Hopeljk gaan de ogen nu open..
 • Christine Laevers

  3 jaar geleden
  Mijn ouders hebben nooit met mij gespeeld; dat zou nogal saai geweest zijn. Zij boden wel heel veel gelegenheden om te spelen samen met leeftijdsgenoten. Als een kind wilt communiceren met de ouders, dan moet dat voorrang hebben. Omgekeerd trouwens ook!
 • j hm

  3 jaar geleden
  Een initiatief dat bewondering wekt en navolging zou moeten krijgen in heel de wereld! Natuurlijk fout vd ouders en ook de scholen; die laatsten geven tegenwoordig zelfs, tegen betaling, Apple i-pad's mee met de leerlingen; spijtig genoeg de verkeerde appels..
 • Eddy Van der Vliet

  3 jaar geleden
  Vroeger speelden wij buiten in de velden of de wei en werden we vuil. Nu gaan ze “buiten spelen” met zen allen voor de deur op de sm... Phone en worden ze niet vuil maar allergisch aan alles en nog wat. De meesten hebben een smartphone hand, zo misvormd.
 • Kevin Vlaeminck

  3 jaar geleden
  Eric Vanovermeire, dat is dan voor een groot deel UW fout! Tenzij iemand mij de voordelen kan zeggen om een kind van 10 jaar een smartphone te geven? De andere zonen zullen dan ook wel zo vroeg een smartphone gekregen hebben zeker? De reactie van Ramon Simon zal er veel mee te maken hebben denk ik, is gewoon gemakzucht.... Nu klagen is een beetje hypocriet!
 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 2. 'Een van ziekste Covid-19-patiënten ooit' in Londen ademt na meer dan een jaar weer zonder extra zuurstof

  'Een van ziekste Co­vid-19-patiënten ooit' in Londen ademt na meer dan een jaar weer zonder extra zuurstof

  De veertigjarige Andrew Watts werd ziek op kerstdag 2020 en testte een dag later positief op het coronavirus. Hij werd opgenomen in een Londens ziekenhuis met een longontsteking. Watts kreeg van de artsen de weinig benijdenswaardige titel van “een van de ziekste Covid-19-patiënten ooit”. Pas nu, meer dan een jaar na zijn opname, kan hij thuis weer ademen zonder zuurstofslangetjes in de neus.
 1. Baltische staten en Tsjechië leveren wapens aan Oekraïne: “Hopen van harte dat Oekraïne ze niet hoeft te gebruiken”

  Baltische staten en Tsjechië leveren wapens aan Oekraïne: “Hopen van harte dat Oekraïne ze niet hoeft te gebruiken”

  Estland, Letland en Litouwen zullen antitank- en luchtafweerraketten naar Oekraïne sturen, en Tsjechië artilleriegranaten. Dat hebben de verschillende ministeries van Defensie van de vier landen vrijdag aangekondigd. Berlijn toont zich vrijdagavond niet opgezet met de plannen: ‘The Wall Street Journal’ weet dat Berlijn de Esten weigert de benodigde toestemming te geven om in Duitsland gemaakte wapens naar Oekraïne te sturen.