Partijleider Thierry Baudet van de rechtspopulistische partij Forum voor Democratie speecht tijdens de verkiezingsnacht.
Volledig scherm
Partijleider Thierry Baudet van de rechtspopulistische partij Forum voor Democratie speecht tijdens de verkiezingsnacht. © EPA

Spectaculaire doorbraak voor rechts-populistische partij FvD in Nederland: “‘Stupiditeit’ van ‘onbenul’ Mark Rutte is afgestraft”

Het rechtspopulistische Forum voor Democratie (FvD) is de grote winnaar van de Nederlandse Provinciale Statenverkiezingen: de nieuwkomer behaalde de meeste stemmen en komt waarschijnlijk met twaalf zetels in de senaat. De VVD verloor een zetel en komt eveneens met twaalf zetels uit in de Eerste Kamer, waar de regeringscoalitie haar meerderheid verliest. Het FvD haalde de meeste stemmen in de voorsteden, met uitzondering van Rotterdam, Almere, Tilburg, Enschede, Lelystad en Hengelo. In de andere grote steden is GroenLinks de winnaar.

303 reacties

 • Bob Simons

  3 jaar geleden
  De slogan tijd voor verandering van nv-a zal na 26 mei wel samen met VB en cordon doorbreken ..!!!
 • Erwin Fiers

  3 jaar geleden
  PVV komt terug! De enige sociaal gezinde partij in Nederland.Hij geeft dat toe in de De Telegraaf.FvD zal wel de knop moeten omdraaien.Legaliseren van drugs.wist niet dat dat in hun programma staat.
 • Marc Baeyens

  3 jaar geleden
  Laten we hopen dat Baudet en zijn partij uit hetzelfde hout gesneden is als De Wever en N-VA. Een sociaal democratisch beleid met respect voor iedereen. Een beleid dat de belangen van de autochtone bevolking niet verwaarloost zoals de establishment partijen om nieuwe immigranten binnen te halen, maar dat ook geen extremisme cultiveert om nieuwkomers af te schrikken.
 • cindy moens

  3 jaar geleden
  Stem maar voor de groenen, dan komt er hier ook een klimaat wet en mogen we ons blauw betalen totdat we groen zien. Het is tijd dat de rijken nu eens iets terug doen voor ons planeet.
 • Peter Janssen

  3 jaar geleden
  Laten we hopen voor de Nederlanders dat Baudet geen wolf in schaapskleren blijkt te zijn zoals nva/de wever en écht gaat voor het algemeen welzijn van de autochtone Nederlanders zonder rooftochten voor de klimaatleugen. Hij zal moeten opboksen tegen de marokkaan yasser feras van groenlinks om verdere islamisering en verarming van eigen/autochtoon volk te voorkomen.