Spectaculaire beelden van water dat straten blank zet in Parijs, windstoot van 104 km/uur op Eiffeltoren

In de Franse hoofdstad Parijs en Ile-de-France is het openbaar vervoer dinsdagavond verstoord door zwaar onweer. Weerdienst Météo France spreekt van “zeer intens” onweer, maar niet van een “record”.

 1. WEERBERICHT. Lokaal kans op felle buien en onweer: code geel in Oost- en West-Vlaanderen en delen van Henegouwen

  WEERBE­RICHT. Lokaal kans op felle buien en onweer: code geel in Oost- en West-Vlaanderen en delen van Henegouwen

  Woensdagnamiddag trekken de buien weg richting Nederland. Er verschijnen eerst opnieuw opklaringen en het wordt droger, soms met veel wolkenvelden. Later ontwikkelen zich opnieuw onweersbuien in de streken nabij de Franse grens en het westen van het land. Deze onweders zijn weinig mobiel, waardoor er lokaal veel neerslag kan vallen. In de provincies West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en het uiterste westen van Henegouwen verwacht het KMI zo’n 20 tot 30 liter per vierkante meter in korte tijd, en is waarschuwingscode geel van kracht.
 1. Streamz-serie '2DEZIT’ brengt studentenleven in beeld: relaties, vriendschap én de zoektocht naar jezelf
  Play
  TV

  Streamz-se­rie '2DEZIT’ brengt studenten­le­ven in beeld: relaties, vriend­schap én de zoektocht naar jezelf

  ‘2DEZIT’ verschijnt vanaf 29 september op Streamz. De serie geeft de kijkers een inkijk in het turbulente studentenleven. Hoofdrollen Lotte (Ninalotte Roose), Lucas (Nathan Bouts) en hun kotgenoten komen voor heel wat uitdagingen en moeilijke keuzes te staan. Ze worden geconfronteerd met relaties, vriendschappen, drugs en gaan op zoek naar hun ware identiteit. De reeks gaat geen enkel taboe uit de weg.
 2. Florida zet zich schrap voor mogelijk ergste storm in meer dan 100 jaar
  Update

  Florida zet zich schrap voor mogelijk ergste storm in meer dan 100 jaar

  Orkaan Ian wint aan kracht en zet koers naar Cuba en de Amerikaanse staat Florida. Ian groeide volgens het Amerikaans orkaancentrum uit tot een tropische cycloon van categorie 2 (op 5). De Amerikaanse minister van Volksgezondheid Xavier Becerra heeft maandag een noodsituatie voor de volksgezondheid uitgeroepen voor de staat Florida. De stad Tampa - aan de Golf van Mexico - kan te maken krijgen met de ergste storm in meer dan honderd jaar.