De adelaar gaat aan de haal met de dode vos.
Volledig scherm
De adelaar gaat aan de haal met de dode vos. © Facebook/Jan Lars Nesje

Spectaculaire beelden: adelaar neemt hele vos mee

Natuurfotograaf Jan Lars Nesje heeft zeven of acht camera’s hangen in de bergen van Stryn in de Noorse provincie Vestland. Af en toe legt hij aas, in de hoop een adelaar te kunnen filmen. Eind maart gebeurde waar hij al zolang van droomde. Een adelaar doet op het eerste gezicht wat onmogelijk lijkt: opstijgen met een hele vos tussen zijn klauwen. Schitterende beelden zijn het resultaat.

8 reacties

 • Sjaan Timmermans

  1 jaar geleden
  De arend weet welke prooi hij moet nemen. Het beschermende vanuit het heelal...pakt de vos... plandemie signaal mooi...kosmiche gestuurd
 • Geert Moens

  1 jaar geleden
  Er staat volgens mij geen rugwind maar en frontale wind en dat bevorderd het opstijgen.
 • Ivo Vangeel

  1 jaar geleden
  Straffe natuur...mooi om te zien.
 • Michel Werbrouck

  1 jaar geleden
  Prachtige dieren. Stralen kracht en zelfzekerheid uit.
 • Rrwin De Jaeger

  1 jaar geleden
  De natuur is toch OH zo machtig.... Prachtige beelden....
 1. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.
 2. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 3. Omstreden Belgische manager verlaat Russische oliegigant Rosneft

  Omstreden Belgische manager verlaat Russische oliegigant Rosneft

  Na het vertrek van de voormalige Duitse bondskanselier Gerhard Schröder uit de raad van toezicht, wordt het Russische staatsoliebedrijf Rosneft geconfronteerd met een leegloop van buitenlandse managers. Vijf buitenlandse managers met de rang van vicepresident, afkomstig uit België, Frankrijk, Ierland, Kroatië en Oezbekistan, hebben al ontslag genomen. Dat meldt het persbureau Reuters op basis van bronnen. De Belgische manager in kwestie is Didier Casimiro, schrijft ‘De Tijd’.