Archieffoto: een Amerikaanse soldaat in de Syrische stad nabij de grens met Turkije.
Volledig scherm
Archieffoto: een Amerikaanse soldaat in de Syrische stad nabij de grens met Turkije. © AFP

Special Forces onthutst na terugtrekking Amerikaanse troepen uit Syrië: “Wij schamen ons”

De beslissing van Donald Trump om de Amerikaanse troepen - die de Koerdische strijders bijstonden - terug te trekken uit Noord-Syrië, is erg omstreden. Ook de Special Forces reageren ontzet. “Wij schamen ons”, verklaren ze. De Koerden van hun kant spreken over “verraad”.

74 reacties

 • Ludo Van giel

  2 jaar geleden
  Waar blijft ons zo duur betaald europa?
 • Liliane Vervliet

  2 jaar geleden
  Wat is het (verborgen)doel van deze situatie ???????
 • Leo Francken

  2 jaar geleden
  Moet Turkije dan de 4 miljoen Syriërs verdrijven richting EU? De VN bondgenoten die op komen voor terroristen zoals PKK en PYD waarom??
 • Ferhat Celik

  2 jaar geleden
  Kijk naar het geschiedenis. Waar de turken zijn zie je geen anderen meer. Ze vestoppen zich achter de anderen.
 • Rudy Lenssens

  2 jaar geleden
  Die gek Erdogan wil door oorlog te spelen de econmische chaos van Turkije wegsteken. De schuld stijgt verschrikkelijk. De dictator zit straks in de tang en zal vluchten of vermoord worden. Weg moet hij.
 1. LIVE. Experimenteel coronamedicijn van AstraZeneca voldoet niet aan verwachtingen - Brusselse 41-plussers kunnen zonder afspraak J&J-vaccin krijgen tijdens twee nocturnes

  LIVE. Experimen­teel coronamedi­cijn van AstraZene­ca voldoet niet aan verwachtin­gen - Brusselse 41-plus­sers kunnen zonder afspraak J&J-vac­cin krijgen tijdens twee nocturnes

  Nu meer dan 8 op de 10 kwetsbare personen (65-plussers en risicopatiënten jonger dan 65 jaar) minsten één prik hebben gekregen en we ruim onder de vooropgestelde drempel van 500 bedden op intensieve zorg zitten, zijn afgelopen week tientallen versoepelingen ingegaan. Om de zomer in goede banen te leiden, gaf premier Alexander De Croo (Open Vld) vorige week wel nog tien basisregels mee. Volg al het nieuws over het coronavirus in onze liveblog.
 2. De Koerden: wie zijn ze, waar vechten ze voor en waarom is Turkije zo tegen hen gekant?
  PREMIUM

  De Koerden: wie zijn ze, waar vechten ze voor en waarom is Turkije zo tegen hen gekant?

  De Turkse president Erdogan heeft tijdens zijn militaire inval in de Koerdische regio in het noordoosten van Syrië vandaag een gevangenis met IS-strijders gebombardeerd. Om ze bewust te laten ontsnappen, beweren de Koerden. Erdogan dreigt er ook mee Syrische vluchtelingen, die hij in een bufferzone wil onderbrengen om Turkse en Syrische Koerden gescheiden te houden, naar Europa te sturen indien de EU zijn inval een ‘bezetting’ blijft noemen. Wie zijn de Koerden, waar ijveren ze voor en vooral: kunnen ze het hoofd bieden aan de militaire overmacht van Turkije? “Vooral de Russen hebben nu de kaarten in handen.”
 1. Gezinshoofd (76) van ‘grootste gezin ter wereld’ is overleden: hij laat 38 vrouwen en 89 kinderen na
  Update
  8

  Gezins­hoofd (76) van ‘grootste gezin ter wereld’ is overleden: hij laat 38 vrouwen en 89 kinderen na

  Het hoofd van wat wellicht de grootste familie ter wereld is, is zondag in India op 76-jarige leeftijd overleden. Ziona - die alleen met zijn voornaam gekend was - laat 38 vrouwen en 89 kinderen na die allemaal samenwonen in een huis met vier verdiepingen in de noordoostelijke deelstaat Mizoram. De patriarch behoorde tot een christelijke sekte die polygamie als Gods wil promoot.