via REUTERS
Volledig scherm
© via REUTERS

‘Speaker’ Bercow geeft geen toestemming voor stemming over Johnsons brexitdeal

UPDATEHet Britse Lagerhuis zal vandaag niet stemmen over de deal van premier Boris Johnson. Dat heeft parlementsvoorzitter John Bercow aangekondigd. Het besluit van Bercow is een nieuwe tegenvaller voor de regering. Johnsons laatste mogelijkheid is om de brexitwetgeving deze week nog in hoog tempo door het Britse parlement te loodsen.

78 reacties

 • Victor Munster

  2 jaar geleden
  Ik kan mij niet voorstellen dat er tussen die 21 regeringsleiders geeneen tussen zit die vindt dat het nu welletjes is. Als een van die zo verguisde ex-oostbloklanden nu eens hun gram willen halen, moet er maar EEN van hen een veto stellen en verder uitstel komt er niet meer. Maar voor die mannen draait het natuurlijk om de centen. Zolang het VK lid is van de EU, moeten ze blijven lidgeld betalen en zit er dus meer in de kas om te verdelen.
 • louis meuleman

  2 jaar geleden
  Meuleman Louis De Engelsen denken dat ze nog steeds een wereld macht zijn en leven nog in de 19 eeuw toen ze dank zij de uitbuiting van hun kolonie's welvarend waren en dachten dat ze Europa naar hun pijpen zouden kunnen laten dansen maar dat is ze niet gelukt
 • Janna Boonstra

  2 jaar geleden
  Laat die Engelsen toch gaan zonder deal. Het zal uiteindelijk hun probleem zijn en worden.
 • Bert De Bruin

  2 jaar geleden
  Pieter Martens heeft gelijk de EU werkte in eerste instantie tegen toen er sprake was van een Brexit referendum. Ze werden bang dat meerdere landen dit zouden volgen. Na de uitslag ging de EU het over een andere boeg gooien, exit oke maar enkel onder onze voorwaarden, dit moest wel om geen gezichtsverlies te lijden en als ze nu weer uitstel gaan verlenen dan gaan de dominoblokjes vallen waar ze juist zo bang voor waren.
 • Jack Dereder

  2 jaar geleden
  Pieter Martens, ik geloof niet dat jij goed aan het volgen zijt. Ten eerste is het referendum wettelijk niet bindend maar politiek gezien wel, met een dunne marge voor brexit. De discussie gaat vooral over de manier waarop de scheiding gebeurt. Al 2x heeft een 1ste minister van UK een akkoord met EU. Maar omdat het parlement het laatste woord heeft ligt dat moeilijk. De verdeeldheid daar is even groot als bij de bevolking.